Τρίτη, Νοεμβρίου 22

ΟΧΙ ἄλλο πιά ! Οἱ εὐρωπαϊκές χώρες ζητοῦν νά σταματήσῃ ἡ χρηματοδότηση τῆς Οὐκρανίας

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν να σταματήσει η αποστολή χρημάτων στην Ουκρανία και η χρηματοδότηση της συνεχιζόμενης πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου κατά της Ρωσίας.

Η Ουγγαρία ηγήθηκε της επιβάρυνσης μπλοκάροντας 18 δισεκατομμύρια ευρώ (18,6 δισεκατομμύρια δολάρια) σε οικονομική βοήθεια που σχεδίαζε να στείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή έριξε έδωσε ένα τέλος στα σχέδια των Βρυξελλών, καθώς τα χρήματα δεν μπορούν να πάνε στο Κίεβο χωρίς την πλήρη έγκριση και των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τους κανόνες του προϋπολογισμού.

«Σίγουρα δεν θα υποστηρίξουμε κανένα είδος κοινού δανεισμού της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto σε εφημερίδα στη χώρα του. Σύμφωνα με τον υπουργό, είχε ήδη δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη ιδρυμάτων υγείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού στην Ουκρανία. Ο Szijjarto πρόσθεσε ότι η Βουδαπέστη υποστήριξε νωρίτερα τον κοινό δανεισμό της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε απάντηση, οι ηγέτες διαφόρων εθνών της ΕΕ ενώθηκαν με τις Βρυξέλλες καταγγέλλοντας τη ΒουδαπέστηΤα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έδειξαν επίσης το δάχτυλό τους στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο κατηγόρησαν ότι παραμελούσε επανειλημμένα τους κανόνες της ΕΕ και προσπάθησε να προσελκύσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο παρελθόν.

Η Ουγγαρία δεν είναι το μόνο έθνος που αντιτίθεται στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Ουκρανίας .

Υπολογίζεται ότι 100.000 Ιταλοί διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Ρώμη, καλώντας την κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία. Πολλές καθολικές ενώσεις, συνδικάτα και ειρηνευτικές ομάδες φέρεται να οργάνωσαν τη διαδήλωση.

………….

Εν τω μεταξύ, στην Τσεχική Δημοκρατία, περίπου 70.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν την Πράγα για το ρόλο της στην ενεργειακή κρίση. Οι συμμετέχοντες κάλεσαν την κυβέρνηση να διατηρήσει άμεσες συμβάσεις φυσικού αερίου με τη Ρωσία για την επίλυση της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης. (Σχετικό:  70.000 διαδηλωτές συρρέουν στην Πράγα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενεργειακή κρίση: «Η Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού» )

Ακόμη και το GOP έχει βαρεθεί να στέλνει χρήματα στο Κίεβο

Ο καθηγητής Joe Siracusa, ειδικός στην αμερικανική πολιτική στο Πανεπιστήμιο Curtin στη Δυτική Αυστραλία, είπε ότι οι Ούγγροι και οι Ιταλοί «έχουν κάθε δικαίωμα» να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ουκρανία.

«Θα είναι περισσότεροι», παρατήρησε. «Νομίζω ότι κάθε έθνος στην Ευρώπη θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει τον χειμώνα και να συνεχίσει τη ζωή του».

Όμως, σύμφωνα με τη Siracusa, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στις ΗΠΑ –που πρόκειται να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο του 2023– έχουν επίσης κουραστεί να διαθέτουν τεράστια χρηματικά ποσά για το Κίεβο. Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής, Kevin McCarthy (R-CA) είπε ότι το GOP δεν θα δώσει “λευκή επιταγή” στο Κίεβο. Ο εμπειρογνώμονας παρατήρησε ότι ο McCarthy, ο οποίος διεκδικεί τη θέση του προέδρου της Βουλής, θα έχει έναν «πολύ, πολύ σημαντικό» ρόλο.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Έχουν τον έλεγχο του πορτοφολιού – και μπορούν να βεβαιωθούν ότι η Βουλή, από την οποία προέρχονται όλοι οι λογαριασμοί, δεν θα δώσει στην Ουκρανία άλλη δεκάρα», είπε.

«… Η νίκη στη Βουλή είναι πιο σημαντική από τη Γερουσία».

….Ο εμπειρογνώμονας εν τέλει αναφέρθηκε σε σχόλια της βουλευτή Marjorie Taylor Greene (R-GA), η οποία είπε ότι «όσον αφορά αυτήν… και αρκετούς Ρεπουμπλικάνους, η Ουκρανία δεν είναι σύμμαχος και η Ρωσία δεν είναι εχθρός».

( ἀπό : newstarget.com )

Τώρα σ᾿αὐτό προσθέστε καί  αὐτό :

Βαθύ ρήγμα στη G20 – Απέτυχε η προσπάθεια των χωρών της Δύσης για μια συλλογική καταδίκη της Ρωσίας

Ἄν τε νά ξυπνοῦν καί νά καταλάβουν τί συμβαίνει μέ τόν ψηλοτακουνἀκια. Ἔτσι σιγά-σιγά νά ἀραιώνουν οἱ ὑποστηρικτές του. Νισάφι πιά,πού τόν πληρώνουμε κιόλας γιά νά γεμίζῃ τίς τσέπες του,τό νούμερο  !!!

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/11/blog-post_56.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .