Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Η Ουκρανία χτίζει τείχος στα σύνορα με την Λευκορωσία

Η Ουκρανία χτίζει τείχος στα σύνορα με την Λευκορωσία

H Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει τείχος και άλλες οχυρώσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, την οποία η Ρωσία χρησιμοποίησε ως ορμητήριο για την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ένα τείχος μήκους 3 χιλιομέτρων με συρματοπλέγματα έχει ανεγερθεί στην επαρχία Βολίν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η οποία σύμφωνα με το Κίεβο παραμένει απειλή.

Έχουν επίσης τοποθετηθεί σάκοι με άμμο και έχουν δημιουργηθεί χαρακώματα, επισήμανε ο ίδιος.

 

Έχουν επίσης τοποθετηθεί σάκοι με άμμο και έχουν δημιουργηθεί χαρακώματα, επισήμανε ο ίδιος.

 

 

«Ο στόχος μας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Συμπλήρωσε ότι άλλες εργασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στις περιοχές Ρίβνε και Ζιτομίρ, που συνορεύουν επίσης με τη Λευκορωσία, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με αξιωματικούς ασφαλείας να ξετυλίγουν συρματοπλέγματα δίπλα σε έναν τείχος που φαινόταν να έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε επίσης στο πρακτορείο στο Reuters ότι εξακολουθεί να υφίσταται απειλή από τη Λευκορωσία, αλλά ότι οι δυνάμεις εκεί βρίσκονται «σε παθητική θέση».

Τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία έχουν μήκος πάνω από 1.000 χλμ.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .