Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Ψάχνοντας τον Ιζνογκούντ…

γράφει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Τα της ΕΥΠ, τα έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, αλλά ας κάνουμε μία επί τροχάδην αναφορά, για τη συνοχή του άρθρου.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αποτελεί έναν πολύ σύνθετο οργανισμό. Οι δύο βασικές πτέρυγες της ΕΥΠ, είναι ο τομέας που αποτελείται από άτομα της αστυνομίας και ο τομέας που αποτελείται από άτομα του στρατού. Αυτές είναι οι δύο βασικές πτέρυγες. Από εκεί και πέρα διαιρείται σε διάφορα κλιμάκια.

Ωστόσο Ενώ η ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ – Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) Υποτίθεται ότι διαφυλάττει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια, ήδη από 1974, είχε σαφείς επιρροές από τη CIA. Και επειδή δεν έφτανε αυτό, από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του 1980, άρχισε να εμφανίζεται και η Mossad (ισραηλινή αντικατασκοπεία) η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους πράκτορες της ΕΥΠ. Έκτοτε έχει πατήσει για τα καλά το πόδι της στα άδυτα της υπηρεσίας.Με τη δολοφονία Σόντερς, στο παιχνίδι Μπήκε και Η περιβόητη Βρετανική MI6. Και έτσι άρχισαν ν’ ανακατεύονται πολλοί κοκόροι. Αυτή τη στιγμή η ΕΥΠ έχει καταντήσει με εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τριών παραπάνω υπηρεσιών. Ένα μικρό κομμάτι της παραμένει ατόφιο και Ελληνικό. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει και τις χορηγίες που ζητούσε η ΕΥΠ από τους διάφορους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Κοινώς εξελίχθηκε σε έναν κακώς εννοούμενο δημόσιο φορέα.

Και πρόσφατα εμφανίστηκαν πλέον και οι διάφορες παρακολουθήσεις που έκανε ο …

Διαβάστε τη συνέχεια στο https://kanenazori.com/2022/11/16/psaxnontas_ton_iznogkount/

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.