Δευτέρα, Νοεμβρίου 28

Έρχεται και το «food pass» – Οι Έλληνες θα περιμένουν επίδομα ακόμα και για να φάνε! Εκεί οδήγησε την χώρα ο Κ.Μητσοτάκης

souper-market-2

Ενισχύονται τα σενάρια για food pass για τις αρχές του 2023 αφού μίλησε για νέα επιδόματα κατά της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής.

Αν τελικά υιοθετηθεί και αυτό το επίδομα δεν θα υπάρχει τομέας στην ζωή των Ελλήνων που δεν παίρνουν οι πολίτες από ένα επίδομα-«ψίχουλο» για να νομίζουν πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν για λίγες ημέρες.

Φυσικά για την κατάντια αυτή ευθύνεται ο Κ.Μητσοτάκης ο οποίος με τις αντι-ρωσικές κυρώσεις που υιοθέτησε οδήγησε τους Έλληνες στην άμεση φτωχοποίηση.

Αν και δεν θέλησε να αναλύσει περαιτέρω τις κινήσεις που εξετάζονται, τόνισε πως αυτές θα προκύψουν «από ένα έκτακτο απόθεμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου στην περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθούν και άλλες έκτακτες ανάγκες».

Η δήλωση αυτή δημιουργεί ερωτήματα γύρω από τις έκτακτες ανάγκες και ποιες είναι αυτές. Ένα από αυτά είναι αν στις «ανάγκες» περιλαμβάνονται και οι συνεχόμενες μεγάλες αυξήσεις που βλέπουν τα βασικά είδη διατροφής και ροκανίζουν καθημερινά το εισόδημα των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα νέο έκτακτο επίδομα, στο μοντέλο του Fuel Pass και Power Pass, με το οποίο θα επιχειρούσε η κυβέρνηση να μετριάσει το βάρος της ακρίβειας σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Το Food Pass, παρότι είχε διαψευστεί, φαίνεται πως εξακολουθεί να υπάρχει ως όπλο στη «φαρέτρα» των μέτρων στήριξης και πλέον συζητείται έντονα να μοιραστεί σε λίγους δικαιούχους στις αρχές του 2023.

Κι άλλα επιδόματα προ των πυλών

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, έκανε λόγο και για νέες πρόσθετες ενισχύσεις, σε δύο συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Τους αγρότες και
τους κτηνοτρόφους
ώστε να αμυνθούν στο αυξημένο κόστος λιπασμάτων και ζωοτροφών.

Τι γνωρίζουμε για το food pass

Αν τελικά οι «έκτακτες ανάγκες» τις οποίες, ανέφερε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, περιλάβουν και το Food Pass, τότε αυτό αναμένεται στις αρχές του έτους και θα είναι στα πρότυπα του Fuel Pass, δηλαδή με άυλη ψηφιακή κάρτα στα κινητά που θα μπορεί να εξαργυρωθεί στα σούπερ μάρκετ.

Αν και τα οριστικά κριτήρια δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που «δείχνουν» τους δικαιούχους.

Φαίνεται πως ο αριθμός των δικαιούχων δεν θα είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο voucher θα αφορά τρόφιμα αλλά και λοιπά προϊόντα που υπάρχουν στο καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ, όμως δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για αγορές από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Προτεραιότητα για την επιταγή που θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ, θα έχουν οι οικογένειες με παιδιά, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 για την αξία των ακινήτων που κάνει κάθε δικαιούχος.

Αν είναι στα πρότυπα του Fuel Pass, τότε αναμένεται να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr, όπου οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση γα να το λάβουν.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%88%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-food-pass-%ce%9f%ce%b9-%ce%88%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .