Τετάρτη, Νοεμβρίου 30

Natural News – Ιατρική επιβίωσης : 14 φυσικές εναλλακτικές λύσεις στα αντιβιοτικά


της Θάλειας Γούτου, medlabnews.gr iatrikanea
Natural News ) Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει αντίσταση στα αντιβιοτικά, η οποία μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν κολλάτε σε ένα μακροπρόθεσμο σενάριο επιβίωσης και δεν έχετε πρόσβαση σε φάρμακα.

Εάν ανησυχείτε για την αντοχή στα αντιβιοτικά, εδώ είναι μερικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις στα αντιβιοτικά. (h/t στο HomesteadSurvivalSite.com )

Μηλόξυδο (ACV)

Το μηλόξυδο είναι ένα βασικό προϊόν της κουζίνας που χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή πικάντικων ντρέσινγκ για σαλάτες και βινεγκρέτ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη σκοτώνει ή να μειώσει το επίπεδο του παθογόνου των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις όπως οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως στυπτικό για την απολύμανση μιας πληγής.

Νερό από Γαρύφαλλο

Το νερό από γαρύφαλλο έχει χρησιμοποιηθεί σε οικιακές θεραπείες για τη θεραπεία κοινών λοιμώξεων όπως στοματικά προβλήματα και εντερικά προβλήματα. Τα δεδομένα υποδηλώνουν επίσης ότι το γαρίφαλο είναι αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό, αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φρέσκα βιολογικά φύλλα γαρύφαλλου. Μουλιάστε τα για 12 ώρες σε καθαρό πόσιμο νερό. Στραγγίστε το νερό πριν το πιείτε για να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο στόμα και εσωτερικά προβλήματα.

Εάν δεν έχετε συνηθίσει να παίρνετε νερό από γαρύφαλλο, μην απλώνετε το υγρό στο δέρμα σας. Οι συχνές παρενέργειες του τοπικά εφαρμοζόμενου γαρύφαλλου μπορεί να περιλαμβάνουν:

Προβλήματα στύσης

Κνησμός, εξάνθημα

Ήπιος ερεθισμός του δέρματος

Πρόβλημα με οργασμό (καθυστερημένη εκσπερμάτιση)

Κολλοειδές ασήμι

Ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιήθηκε πριν από την εφεύρεση των αντιβιοτικών και μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το πρώτο ενάντια στα βακτήρια και τα μικρόβια. Ο κολλοειδής άργυρος είναι ένα μείγμα σωματιδίων αργύρου που έχουν αιωρηθεί σε ένα υγρό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κολλοειδές ασήμι ως πλύσιμο ποδιών για το πόδι του αθλητή και ως στοματικό ξέβγαλμα για έρπητα.

Να είστε προσεκτικοί όταν λαμβάνετε κολλοειδές ασήμι γιατί μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια μόνιμη μπλε-γκρι απόχρωση.

Echinacea

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέταλα και φύλλα εχινάκειας για να φτιάξετε έγχυμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε αφέψημα εχινάκειας από τις ρίζες.

Ένα έγχυμα εχινάκειας μπορεί να ληφθεί ως θεραπευτικό τσάι ή ως συμπλήρωμα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά επειδή η αλισίνη, το λάδι στο σκόρδο που του δίνει την έντονη γεύση του, του δίνει και τις αντιβιοτικές του ιδιότητες.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του σκόρδου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μασήσετε ένα ξεφλουδισμένο, ωμό γαρύφαλλο. Κάνοντας αυτό σημαίνει ότι το λάδι απορροφάται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματός σας μέσω του στόματός σας. Εάν η γεύση του ωμού σκόρδου είναι πολύ έντονη για εσάς, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή μέλι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε λίγο σκόρδο μέλι συνθλίβοντας και ανακατεύοντας μερικές σκελίδες σκόρδο σε λίγο μέλι.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια άλλη ισχυρή αντιβακτηριακή εναλλακτική στα αντιβιοτικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ ως τσάι ή θρυμματισμένο και αναμεμειγμένο με μέλι για τη φροντίδα των πληγών.

Για να φτιάξετε τσάι τζίντζερ, βράστε αρκετές φέτες φρέσκιας ρίζας τζίντζερ σε νερό. Σούρωσε και μετά το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει πριν το πιεις. Προσθέστε λίγο μέλι αν δεν σας αρέσει η γεύση του απλού τζίντζερ.

Goldenseal

Το Goldenseal μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της προσκόλλησης των βακτηρίων στα κυτταρικά τοιχώματα και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του ερεθισμού και της φλεγμονής του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.

Για να κάνετε μια γαργάρα goldenseal, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη goldenseal με λίγο αλάτι σε ένα ποτήρι νερό. Κάντε γαργάρες το μείγμα και φτύστε το. Κάντε γαργάρες πολλές φορές την ημέρα αλλά όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το goldenseal σε ξηρές πληγές για να διευκολύνετε την ταχύτερη επούλωση.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο. Έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από την εποχή των Αρχαίων Ρωμαίων σε τραυματισμούς πολέμου για την πρόληψη μόλυνσης.

Στη σύγχρονη ιατρική, οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν τα πιθανά οφέλη του μελιού για την υγεία.

Επίσης εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει με τις αλλεργίες.

Όταν χρησιμοποιείτε μέλι για την πρόληψη μολύνσεων των πληγών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μέλι ιατρικής ποιότητας αντί για το είδος που αγοράζεται στο κατάστημα. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και μετά εφαρμόστε μέλι στον επίδεσμο πριν εφαρμόσετε τον επίδεσμο στην πληγή.

Το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε μια λοίμωξη πριν αυτή ξεκινήσει. (Σχετικό: Οι φυτικές αντιμικροβιακές ενώσεις προσφέρουν μια ποικιλία εναλλακτικών λύσεων σε μια υπερβολική εξάρτηση από τοξικά συνθετικά αντιβιοτικά που είναι όλο και λιγότερο αποτελεσματικά .)

Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας μυρίζει εκπληκτικά και είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας με λίγο λάδι καρύδας ή άλλο λάδι φορέα και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε μια πληγή για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Η λεβάντα σε συνδυασμό με το λάδι μεταφοράς που προτιμάτε μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι λεβάντας για να ενισχύσετε τη γενική σας υγεία.

Η χρήση λεβάντας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο καλύτερος ύπνος μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να είναι πιο ανθεκτικό στις λοιμώξεις.

Neem

Στην ιατρική της Αγιουρβέδα, το neem έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία διαφορετικών καταστάσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για την αντιμετώπιση κοινών δερματικών παθήσεων όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση.

Το Neem λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλοιφής.

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα γευστικό βότανο με αντιβιοτικές ιδιότητες. Το Caracole, το λάδι της ρίγανης, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις.

Το έλαιο ρίγανης χρησιμοποιείται συνήθως για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το λάδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτη για τη θεραπεία προβλημάτων κόλπων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η τοπική χρήση του ελαίου ρίγανης μπορεί να καταπολεμήσει βακτηριακά ζητήματα όπως λοιμώξεις από ανθεκτικό στα αντιβιοτικά Staphylococcus aureus (MRSA) ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη.

Το λάδι ρίγανης αραιωμένο με λάδι φορέα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ακμής. Σημειώστε ότι πρέπει να το αποφύγετε εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Μην εφαρμόζετε αδιάλυτο αιθέριο έλαιο ρίγανης στο δέρμα γιατί είναι εξαιρετικά δυνατό και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και εξανθήματα.

Σταφύλι Όρεγκον

Οι ενώσεις στο σταφύλι του Όρεγκον, ένα ανθοφόρο βότανο, πιστεύεται ότι είναι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις. Τα σταφύλια του Όρεγκον χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και η έρευνα έχει αποκαλύψει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων από MRSA.

Τα σταφύλια του Όρεγκον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ενός δυνατού τσαγιού. Μουλιάστε γάζα στο τσάι για να περιποιηθείτε τις πληγές.

Θυμάρι

Το βότανο θυμάρι περιέχει καρυοφυλλένιο και καμφένιο, ενώσεις που κάνουν το λάδι του φυτού αντισηπτικό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, το έλαιο θυμαριού έχει ισχυρή επίδραση σε κλινικά στελέχη λοιμώξεων και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη βακτηρίων.

Ρίξτε ελαιόλαδο με θυμάρι για να αποφύγετε τη μόλυνση σε μικρές πληγές.

Κουρκούμη

Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή γευστικών κάρυ, αλλά μπορεί επίσης να σας προστατεύσει από τη μόλυνση.

Εάν αντιμετωπίζετε συμφόρηση στο στήθος και βήχα, χρησιμοποιήστε κουρκουμά για να φτιάξετε ένα καταπραϋντικό τσάι.

Ανακατέψτε 1/4 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε βραστό νερό και μετά αφήστε το μείγμα στην άκρη για να βράσει για τρία έως τέσσερα λεπτά. Αφού το στραγγίσετε, περιμένετε μέχρι το τσάι να κρυώσει αρκετά για να το πιείτε. Προσθέστε λεμόνι και μέλι για γεύση πριν το πιείτε.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μέλι και κουρκουμά για προστασία από δερματικές μολύνσεις.

Όταν δοκιμάζετε οποιαδήποτε σπιτική θεραπεία ή εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά για πρώτη φορά, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να αποκλείσετε πιθανές αλλεργίες ή αρνητικές παρενέργειες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του τζίντζερ στην υγεία .

This video is from the Holistic Herbalist channel on Brighteon.com.

More related stories:

Can probiotics help fight superbugs in the gut?

Oral antibiotics increase the risk of Parkinson’s disease, study finds.

Botanical antimicrobials offer effective alternatives to synthetic antibiotics.

Sources include:

HomesteadSurvivalSite.com

Drugs.com

Brighteon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .