Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γερμανία: Κορυφαίο στέλεχος του SPD κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση ότι τον έβαλε σε κατάλογο τρομοκρατών

Γερμανία: Κορυφαίο στέλεχος του SPD κατηγορεί την ουκρανική κυβέρνηση ότι τον έβαλε σε κατάλογο τρομοκρατών

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Ρολφ Μούτσενιχ διαμαρτύρεται για "διακρίσεις" εις βάρος όσων, όπως ο ίδιος, υποστηρίζουν τη διπλωματία. Η Ουκρανία τον έχει βάλει σε κατάλογο τρομοκρατών επειδή υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός. Ο άνδρας του SPD λέγεται επίσης ότι έχει δεχθεί απειλές.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Mούτσενιχ κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι τον έβαλε σε λίστα τρομοκρατών. "Με ενόχλησε το γεγονός

ότι η ουκρανική κυβέρνηση με έβαλε σε λίστα τρομοκρατών με το σκεπτικό ότι υποστήριζα την κατάπαυση του πυρός ή τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω διπλωματικών μέτρων μέσω τοπικών εκεχειριών", δήλωσε ο Μούτσενιχ στο συνέδριο του SPD Debate Convention στο Βερολίνο. Αρχικά δεν υπήρξε επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά ότι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD είχε συμπεριληφθεί σε τρομοκρατικό κατάλογο.

Ο Μούτσενιχ δήλωσε επίσης στο συνέδριο για το ντιμπέιτ ότι είχε δεχθεί απειλές. "Με βάση την εγγραφή του στον κατάλογο τρομοκρατών της ουκρανικής κυβέρνησης, έχει επίσης λάβει δευτερεύουσες απειλές, για να το πω έτσι. Ούτε αυτό είναι ακριβώς εύκολο να αντιμετωπιστεί".

Ο Μούτσενιχ παραπονέθηκε για "διακρίσεις" σε βάρος εκείνων που, όπως ο ίδιος, υποστηρίζουν τη διπλωματία. "Αντιτίθεμαι σε αυτόν τον αυστηρισμό". Υπερασπίστηκε την έκκλησή του για διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. "Εξακολουθεί να ισχύει ότι (...) οι περισσότεροι πόλεμοι δεν έχουν τελειώσει τελικά στο πεδίο της μάχης", δήλωσε ο Μούτσενιχ. 

 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.