Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε επιστροφή στον «υπαρκτό σοσιαλισμό» της Σοβιετικής Ένωσης: Το κράτος θα καλύπτει της 10% της δαπάνης για τρόφιμα»!

Μετά από 3,5 χρόνια «επιτυχημένης» διακυβέρνησης οι Έλληνες απλά δεν έχουν χρήματα για να φάνε…

Ο Κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε επιστροφή στον «υπαρκτό σοσιαλισμό» της Σοβιετικής Ένωσης: Το κράτος θα καλύπτει της 10% της δαπάνης για τρόφιμα»!

«Επιστροφή» σε εποχές «υπαρκτού σοσιαλισμού» από την κυβέρνηση όπου τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ επιδοτούσαν  ουσιαστικά τις αγορές τροφίμων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα  στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον  προϋπολογισμό  ανέφερε ότι από  τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα, στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα υπάρχει μηνιαίο όριο αγορών 220 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ. Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8.4 εκατ. πολίτες.

«Ενσωματώνοντας την πρόθεσή μας να στηριχθούν με αυτήν όσο το δυνατόν πιο πολλά νοικοκυριά. Γιατί έχει ευρύ φάσμα. Αποτυπώνοντας, παράλληλα, και τη διάθεσή μας να δρούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί κλιμακώνεται με βάση τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Απαντά, επίσης, στη συγκυρία.

Γιατί θωρακίζει το πρώτο σημείο όπου κυρίως χτυπά η ακρίβεια: αυτό της κατανάλωσης. Και, τέλος, δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει τον πολίτη, επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξήγησε επίσης ότι η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass. Με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Το μέτρο θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί.

pronews.gr στο Instagram

«Με εξαμηνιαίες ενισχύσεις, που σωρευτικά θα φτάνουν έως και τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια. Και με δημοσιονομικό κόστος το οποίο ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια. Είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξουμε από τα δύο διυλιστήρια», είπε καταλήγοντας.

 https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/k-mitsotakis-apo-ton-fevrouario-to-10-ton-agoron-sta-souper-market-tha-to-kalyptei-to-kratos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.