Δευτέρα, Δεκεμβρίου 5

Έδωσε 29.000 ευρώ για «ανύπαρκτο» ΙΧ εταιρείας ενοικιάσεων!

Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)


Η εταιρεία leasing και ενοικιάσεων «κατάσχεσε» το όχημα που είχε παραχωρήσει στον ανυποψίαστο καταναλωτή ο επιτήδειος έμπορος των Δυτικών Προαστίων…

Ένα ακόμη «ανύπαρκτο» μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από εταιρεία leasing και ενοικιάσεων κατάφερε να «πουλήσει» ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων οχημάτων από τα Δυτικά Προάστια σε έναν ανυποψίαστο καταναλωτή ο οποίος όπως αποδείχθηκε έχει μείνει και χωρίς τα χρήματα που κατέβαλε αλλά και χωρίς όχημα!

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι η εταιρεία χρονομίσθωσης που το είχε εκμισθώσει ο επιτήδειος έμπορος των Δυτικών Προαστίων προέβη στην κατάσχεση του οχήματός της καθώς ο έμπορος δεν πλήρωνε πλέον ούτε τα μηνιαία μισθώματα.

Μάλιστα ο ανυποψίαστος καταναλωτής που χρησιμοποιούσαν το όχημα που τους είχε παραχωρήσει ο επιτήδειος έμπορος δεν πρόλαβε ούτε τα προσωπικά του αντικείμενα πάρει από το όχημα της εταιρείας leasing μεταξύ των οποίων και το Δελτίο Παραγγελίας του αυτοκινήτου το οποίο βρίσκονταν στο όχημα που κατασχέθηκε!

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Είδα στην ιστοσελίδα με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ένα μοντέλο που μου άρεσε και ήταν σε άκρως δελεαστική τιμή οπότε και αποφάσισα να πάω να το δω από κοντά και ενδεχομένως να προχωρήσω στην αγορά του. Το αυτοκίνητο ήταν ένα Peugeot 2008 diesel με ελάχιστα διανυθέντα χιλιόμετρα και πλούσιο εξοπλισμό. Το είδαμε στο κατάστημά του στο Περιστέρι και συμφωνήσαμε στην αγορά του έναντι 29.000 ευρώ. Στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 κατέθεσα στον τραπεζικό λογαριασμό του επιτήδειου εμπόρου το ποσό των 12.000 ευρώ και λίγες ημέρες αργότερα κατέθεσα επιπλέον 5.000 ευρώ.

Επειδή το αυτοκίνητο είχε ένα μικρό χτυπηματάκι το κράτησε να το διορθώσει. Επίσης μας είπε ότι το αυτοκίνητο είναι από leasing και για φορολογικούς λόγους θα είναι διαθέσιμο για μεταβίβαση στις 2/1/2022. Μας πρότεινε να μας δώσει το αυτοκίνητο πριν τις 2/1/2022 που θα γινόταν η μεταβίβαση, δίνοντάς του όμως και το υπόλοιπο ποσό. Του κατέθεσα, καλή τη πίστη, και τις υπόλοιπες 12.000 ευρώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021. Στις 2/1/2022 του ζητήσαμε να μας κάνει την μεταβίβαση όμως με διάφορες δικαιολογίες το τρέναρε. Συνεχίζαμε καθημερινά να τον ενοχλούμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το καλοκαίρι του 2022 το αυτοκίνητο έβγαλε ένα μικρό πρόβλημα και το πήγαμε στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Εγώ έφυγα στο εξωτερικό και γυρνώντας πήγα να το πάρω. Μου είπε ότι ήταν ακόμη στο συνεργείο και μου δικαιολογήθηκε ότι τον Αύγουστο νεκρώνει η Αθήνα και μου έδωσε ένα άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο να κάνω την δουλειά μου.

Κάθε μέρα του ζητούσα να γίνει η μεταβίβαση αλλά πάντα έβρισκε δικαιολογίες και δεν προχωρούσε. Τον Νοέμβριο είχα ακόμα στη διάθεσή μου το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πήγα στο συνεργείο για μικροεπισκευή και έφυγα από την πόλη.

Στις αρχές Νοεμβρίου γύρισα και πήγα να πάρω το αυτοκίνητο από το συνεργείο. Όμως το αυτοκίνητο δεν υπήρχε το είχε κατασχέσει η εταιρία leasing που της ανήκε. Δηλαδή μας πούλησε ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν καν δικό του!

Επικοινωνήσαμε αμέσως μαζί του και με διάφορες δικαιολογίες ζητούσε πίστωση χρόνου να τακτοποιήσει το θέμα. Δεν έχει βρεθεί καμία λύση!

Σας στέλνω και την δική μου υπόθεση μήπως και μπορέσω με αυτό τον τρόπο να προστατεύσω κάποιους άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές από την κομπίνα που έχει στήσει ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Περιστέρι και βέβαια να μαζευτούμε όλα τα θύματά του και να «εισπράξει» επιτέλους ότι του αξίζει. Το Newsauto.gr αποτελεί πραγματικά το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που στηρίζει τους ανυποψίαστους καταναλωτές επιτελώντας σημαντικό έργο! Συνεχίστε έτσι…»

newsauto  
 
https://www.newsauto.gr/news/edose-29-000-evro-gia-aniparkto-ich-eterias-enikiaseon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .