Αδυνατούν να καλύψουν τις ιατρικές τους ανάγκες το 11% των Ελλήνων για 10 διαφορετικούς λόγους, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 4,8%

Μπορεί πάνω από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων να χαρακτηρίζουν οι ίδιοι την υγεία τους ως εξαιρετικά καλή, όμως το τελευταίο τέταρτο πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα, ενώ από όσους χρειάζονται υπηρεσίες υγείας, πάνω από το 10% αυτών δεν καταφέρνει να τις βρει για μια σειρά

λόγων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τα στοιχεία της Eurostat, που διαπιστώνουν ότι το 69% των Ευρωπαίων χαρακτήρισαν την υγεία τους ως πολύ καλή ή καλή στη διάρκεια του 2021.

Πρώτοι στην κατάταξη βρίσκονται οι Ιρλανδοί με το 81,2% αυτών να θεωρεί την υγεία του πολύ καλή ή καλή, ενώ ακολουθούμε οι Έλληνες με ποσοστό 78,3% και οι Κύπριοι με 77,2%.

Παρά τα παραπάνω ενθαρρυντικά ποσοστά όμως, υπάρχει και ένα 35% στην Ευρώπη, που αναφέρει ότι πάσχει από κάποια χρόνια πάθηση ή έχει ένα πρόβλημα υγείας που κρατάει για καιρό.

Χρόνια νοσήματα

Στην περίπτωση αυτή, την πρωτιά έχει η Φινλανδία με 51% και ακολουθεί η Εσθονία με 47,3%, ενώ η Κύπρος με ποσοστό 38,8% μπαίνει στην 6η θέση και η Ελλάδα στην 22η θέση με 24,3%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης κυμαίνεται γύρω στο 35%.