Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ - ΕΓΙΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια έγινε αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας, στα Ψαχνά Ευβοίας. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 13,2 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού με τον κόκκινο κύκλο, ενώ στα νότια διακρίνονται οι δεκάδες σεισμοί των προηγούμενων ημερών
Το επίκεντρο του σεισμού με τον κόκκινο κύκλο, ενώ στα νότια διακρίνονται οι δεκάδες σεισμοί των προηγούμενων ημερών

Έξι λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 2,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 14:49 ακολούθησε άλλη μια δόνηση με μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Γερ. Χουλιάρας: Το φαινόμενο εκτονώνεται...

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ζούγκλα», απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις για το τι πρόκειται να επακολουθήσει κι αν μιλάμε για τον κύριο σεισμό ή όχι, αλλά προτίμησε να μιλήσει βασιζόμενος στις ήδη υπάρχουσες μετρήσεις του αρχικού σεισμού και των μετασεισμών που ακολούθησαν αναφέροντας με βάση αυτά ότι το φαινόμενο εκτονώνεται.

Ακούστε τι δήλωσε στη «Ζούγκλα»:

 

 

Γ. Παπαδόπουλος: Η ίδια εστία είχε ενεργοποιηθεί το 2003

 

Για μια νέα εστία, που δεν είναι άγνωστη καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό, έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μια εστία που δεν έχει σχέση με αυτήν που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα», ανέφερε και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003, δίνοντας 5,3 Ρίχτερ. «Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μια νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συσταθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», συμπλήρωσε.

Έσπασαν τζαμαρίες στην Εύβοια από την ισχυρή δόνηση

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε: «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους. Αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες».

 

Παράλληλα ο Ευθύμιος Λέκκας μεταβαίνει αυτή την ώρα στην περιοχή, ενώ περιπολίες ξεκίνησε η πολιτική προστασία προκειμένου να καταγράψει τις όποιες ζημιές έχουν σημειωθεί.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .