Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Η εξομολόγηση του Ιωάννη Απέργη: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα κοιμόμουν σε παγκάκι»

Η εξομολόγηση του Ιωάννη Απέργη: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα κοιμόμουν σε παγκάκι»

Kαλεσμένος στην εκπομπή «Μαμά-δες» ήταν ο Ιωάννης Απέργης,  μίλησε μεταξύ άλλων για τον ερχομό από την Αλβανία στην Ελλάδα και το μπούλινγκ που δέχθηκε τα πρώτα χρόνια στο σχολείο.

«Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 1995, κοιμόμασταν σε παγκάκι. Όταν ήρθαμε εδώ, ναι, θυμάμαι ότι καθίσαμε και κοιμηθήκαμε στο πάρκο Λογγίνου. Πέντε χρονών ήμουν. Ακόμα και πέρυσι, όμως, που ερχόμουν στην παράσταση, έβλεπα στους δρόμους γονείς με σακίδια από τη Συρία

να περπατάνε και όλα αυτά είναι βιώματα. "Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω" λες, όμως δεν μπορείς», είπε αρχικά ο Ιωάννης Απέργης.

Κατόπιν πρόσθεσε: «Εγώ είμαι ένα παζλ από καθηγητές! Στο σχολείο είχα πάρα πολλούς καλούς καθηγητές, οι οποίοι και με έσπρωξαν για να μπω στη δραματική σχολή. Δεν θέλω όμως σε αυτό το παζλ να έχω κάποιους καθηγητές από το δημοτικό. Αυτό ήταν τραυματικό».

Ο  Ιωάννης Απέργης κατέληξε: «Να βλέπεις να μπαίνει ο δάσκαλος μέσα στην τάξη και να λέει, “δεν φταίτε εσείς αλλά φταίει το σύστημα που σας έχει εδώ όλους μαζί”. Και αυτό το καταλαβαίνεις μεγαλώνοντας. Εννοούσε τα παιδιά που ήταν ξένα, μιας και είχαμε μαύρα και κινεζάκια στην τάξη. Μπορεί δηλαδή να μιλούσε ένα παιδί που ήταν ξένο και να του έλεγε “σιωπή, μη μιλάς”. Είναι μια πικρή αλήθεια και αυτό μου έχει μείνει πάρα πολύ. Το λέω και το ξαναλέω ότι πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία».

 

Περισσότερα στο govastiletto.gr

ξένο και να του έλεγε “σιωπή, μη μιλάς”. Είναι μια πικρή αλήθεια και αυτό μου έχει μείνει πάρα πολύ. Το λέω και το ξαναλέω ότι πρέπει να προσέχουμε τα σχολεία».

 govastiletto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.