Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ευθείες βολές Πουτιν κατά Δυτικών για πληθωρισμό…

«Η Ρωσία θα αναζητήσει πιο υποσχόμενους εταίρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αναπροσανατολίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο ρωσικό Συμβούλιο για τα Εθνικά Έργα.

Κατηγόρησε τις δυτικές κυβερνήσεις πως με τα μέτρα-κυρώσεις που πήραν από μόνες τους εκτόξευσαν τον πληθωρισμό και άρα και την φτώχεια στα ίδια τους τα κράτη.

Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης Πούτιν έχουν ως εξής:

Η προσέγγιση της ΕΕ για τις τιμές του φυσικού αερίου είναι «τρελή».

Οι αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης έχουν ανοίξει νέες ευκαιρίες, δίνοντας ένα κίνητρο για την οικοδόμηση μιας πλήρως κυρίαρχης οικονομίας.

”Παρά τις κυρώσεις, οι αποστολές μεγάλων αγαθών από τη Ρωσία στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,5 φορές σε εννέα μήνες.”

«Η ΕΕ αντιμετωπίζει πρωτοφανή πληθωρισμό· οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ οδηγούν στην αποβιομηχάνιση της Ευρώπης».

Η μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2022 είναι μικρότερη από τις προηγούμενες προβλέψεις και θα ανέλθει στο 2,5%.

Το ρωσικό ρούβλι έχει γίνει ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα στον κόσμο από την αρχή του έτους.

Η Ρωσία πρέπει να φέρει τη συνεργασία με τους εταίρους της στο εξωτερικό σε νέο επίπεδο.

Η Ευρώπη, μέσω της επιβολής κυρώσεων, πέτυχε, πρώτα απ’ όλα, άλμα του πληθωρισμού στο εσωτερικό.

Η Ρωσία μαζί με τους εταίρους της (σ.σ. Κίνα, Ινδία;;;;) θα αναπτύξει από κοινού τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, λαμβάνοντας υπόψιν τα ηθικά προβλήματα

Προτεραιότητα έχει η αύξηση του κατώτατου μισθού των πολιτών

Τι είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης:

«Θεωρώ απαραίτητο να καθοριστούν αυτές οι προτεραιότητες στην επικαιροποιημένη εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ως προς αυτό, ζητώ από την προεδρική διοίκηση, μαζί με την κυβέρνηση και τη συμμαχία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, να προετοιμάσουν την κατάλληλη σχέδιο διατάγματος. Ας το δούμε μαζί και ας το υιοθετήσουμε.

Κατά την κατανομή των επιδοτήσεων, οι εταιρείες θα πρέπει να υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη».

Απο El.gr

 .tzafnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.