Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Βόλος: Άνεργος πατέρας βρέθηκε νεκρός στα σκουπίδια του σπιτιού του

Πήγε να βγει από το σπίτι του και έπεσε από την αδυναμία

Βόλος: Άνεργος πατέρας βρέθηκε νεκρός στα σκουπίδια του σπιτιού του

Η τραγική ιστορία  ενός πατέρα από τον Βόλο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες ξεγυμνώνει το ανάλγητο κράτος και τη μηδενική κοινωνική πρόνοια. Πέθανε από ασιτία, μετά από μια ζωή μέσα στη δυστυχία. 

Ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό για 8 χρόνια, σε ένα παράνομο δωμάτιο που είχε δημιουργήσει στη βεράντα του πατρικού του.  Δεν είχε κάνει μπάνιο για μια πενταετία. Ζούσε πρωτόγονα στην πιο

πυκνοκατοικημένη περιοχή του Βόλου. Ο Ζαχαρίας ήταν χωρισμένος, είχε δύο παιδιά  που μεγάλωσαν σε ορφανοτροφείο.

Για την επιβίωσή του,  έτρωγε στα συσσίτια της Μητρόπολης και ορισμένοι γείτονες είχαν αναλάβει εδώ και χρόνια τον ρόλο του κράτους καθώς ζούσε με τα 200 ευρώ του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο 55χρονος που ζούσε στην απόλυτη εξαθλίωση, κατέρρευσε στις 16 Οκτωβρίου όταν πήγε να βάλει το κλειδί στην πόρτα της αποθήκης όπου ζούσε, για να βγει έξω. Έπεσε από την αδυναμία και άρχισε να φωνάζει βοήθεια, αλλά κανείς από την γειτονιά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει γιατί εκείνος δεν μπορούσε να σηκωθεί από το πάτωμα για να ξεκλειδώσει την πόρτα.

Την κηδεία του θα αναλάβει η Μητρόπολη καθώς κανείς δεν νοιάστηκε.

pronews.gr στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.