Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23

Αν ισχύει αυτό που αποδίδεται στον Τ. Οζάλ ότι : «θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους αδελφούς μας και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα», ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ενοχλήθηκαν και άρχισαν τις διαμαρτυρίες «δικαιωματιστές-ανθρωπιστές» για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελία της Κω για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» και του Νορβηγού Τόμι Όλσεν ιδρυτή της οργάνωσης «Aegean Boat Report.». Στην ηλεκτρονική μορφή της ΕΦ.ΣΥΝ με άρθρο που φέρει τίτλο: «Παραπέμπονται για κακουργήματα οι υπερασπιστές της νομιμότητας» αναφέρεται ότι είναι ανήκουστο να γίνεται κάτι τέτοιο.
Ποιοι είναι οι εν λόγω κύριοι :
- Ο μεν πρώτος στον οποίο είχε δοθεί ο τίτλος «εθνικός μηνυτής» μέχρι τον Ιούλιο του 2019 είχε καταθέσει 5.000 μηνυτήριες αναφορές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιρατσιστικού νόμου σε όσους διαφωνούσαν με τις απόψεις του και τους είχε κατηγορήσει ότι είναι δήθεν «ρατσιστές», «ακροδεξιοί», «εθνικιστές», «ισλαμοφοβικοί», κ.λπ.
- Ο δεύτερος είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία, η οποία αναδημοσίευε ειδήσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά. Η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε : «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».
Αν διαβάσει κάποιος τη δικογραφία η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι ότι ο οργανωτής της μεταφοράς που βρισκόταν στη βάρκα, κατόπιν εντολής του Τούρκου διακινητή στην Τουρκία, πριν από τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προαναφερόμενο επικεφαλής της Ελληνικής ΜΚΟ και του γνωστοποίησε την ακριβή ώρα του απόπλου, το δρομολόγιο του ταξιδιού τους, καθώς και τα στοιχεία των μεταναστών. Επιπρόσθετα, προ του απόπλου, ο Τούρκος διακινητής έδωσε οδηγία-εντολή στους επιβαίνοντες στη βάρκα να τραβούν βίντεο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό να τα στείλουν στο «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ώστε να κατηγορήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δυο προαναφερόμενοι επικεφαλής Μ.Κ.Ο. κατηγορούνται για: «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου», ενώ οι κακουργηματικές διώξεις συνοδεύονται από την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και ΠΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ».
Αν ισχύει αυτό που αποδίδεται στον Τ. Οζάλ ότι : «θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους αδελφούς μας και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα», ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Λάμπρος Τζούμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .