Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Αλτσχάιμερ: Εγκρίθηκε η διάθεση διαγνωστικού τεστ στην Ιαπωνία

Αλτσχάιμερ: Εγκρίθηκε η διάθεση διαγνωστικού τεστ στην Ιαπωνία

Αλτσχάιμερ: Εγκρίθηκε η διάθεση διαγνωστικού τεστ στην Ιαπωνία

Με μια απλή εξέταση αίματος θα εντοπίζεται νωρίς η νευρολογική πάθηση

Νέοι δρόμοι στην αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ ανοίγονται με το νέο διαγνωστικό τεστ που εγκρίθηκε στην Ιαπωνία και το οποίο προσδοκά να εντοπίζει και να προλαβαίνει την νόσο στα αρχικά της στάδια.

Το νέο διαγνωστικό τεστ έλαβε το «πράσινο φως» από τον αρμόδιο φορέα φαρμάκων της Ιαπωνίας,

λαμβάνοντας εμπορική διάθεση για ένα διαγνωστικό κιτ για το Αλτσχάιμερ μέσω μιας απλής εξέτασης αίματος.

Εξετάσεις αίματος: Πως να τις αποκωδικοποιήσετε 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνική εταιρεία που το κατασκεύασε, το διαγνωστικό αυτό τεστ σηματοδοτεί μια πρόοδο στη μάχη κατά της νευρολογικής αυτής ασθένειας. Το τεστ αυτό θα διατεθεί στους Ιάπωνες το συντομότερο δυνατό ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Sysmex Corporation.

Ο τρόπος που λειτουργεί το διαγνωστικό τεστ είναι πολύ εύκολος και απλός αφού μέσα σε 15 λεπτά από την αιματολογική εξέταση εξετάζεται η συγκέντρωση στο αίμα της βήτα- αμυλοειδούς πρωτεΐνης που θεωρείται σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση και στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.

«Υπάρχει άμεση ανάγκη απλών, φθηνών, μη επεμβατικών διαγνωστικών εργαλείων που θα είναι εύκολα προσβάσιμα» για τη βελτίωση της πρόωρης ανίχνευσης του Αλτσχάιμερ, υπογράμμισε στον ιστότοπό της η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Alzeiheimer’s Association.

Στο μέλλον, τα αιματολογικά τεστ «πιθανόν θα φέρουν την επανάσταση στη διαδικασία διάγνωσης του Αλτσχάιμερ και όλων των άλλων ανοϊκών διαταραχών», σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Άνοια: 12 μυστικά που την προλαμβάνουν 

Το Αλτσχάιμερ παραμένει ανίατη ασθένεια μέχρι σήμερα, αλλά τον Νοέμβριο επιπλέον κλινικά δεδομένα επιβεβαίωσαν ότι ένα νέο πειραματικό φάρμακο, το lecanemab των εταιρειών Eisai (Ιαπωνία) και Biogen (ΗΠΑ), επιβραδύνει λίγο τη γνωστική εξασθένηση των ασθενών στα αρχικά στάδια της νόσου.

Να αναφέρουμε ότι από άνοια πάσχουν παγκοσμίως περισσότερα από 55 εκατομμύρια άνθρωποι με τον αριθμό δυστυχώς να προβλέπεται να αυξηθεί και να φτάσει τα 130 εκατομμύρια ως το 2050, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Αλτσχάιμερ αφορά το 60% με 70% των περιστατικών.

Η άνοια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ιαπωνία, τη χώρα με τον γηραιότερο πληθυσμό παγκοσμίως, καθώς το 29,1% των κατοίκων της φέτος ήταν άνω των 65 ετών, νέο ρεκόρ.  

Είδη άνοιας: Συμπτώματα και πως να την αποφύγετε
και 9 Πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να μην πάθετε Αλτσχάιμερ 

www.vradini.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: ΜΠΟΡΕΊΤΕ να θρέψετε τον εγκέφαλό σας, να σταματήστε τον εκφυλισμό του και να βελτιώσετε αισθητά την καλή κυκλοφορία του αίματός σας, αλλά ΚΑΙ την λειτουργία του νευρικού σας συστήματος με

1. τα ΥΠΕΡ-πολύτιμα για το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο ωμέγα 3 λιπαρά οξέα,

2. την φόρμουλα υγείας που περιέχει ΚΑΙ τζίνγκο μπιλόμπα

–τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου ΚΑΙ αναπνευστικό)
–Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι εγκέφαλο και καρδιά),
–εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού
 σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)

σε συνδυασμό και τα 3 σε μία κάψουλα, ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου, του αναπνευστικού και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 

3. την βιταμίνη C, Μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nutrients», συμπεριέλαβε ανασκόπηση όλης της μέχρι τώρα βιβλιογραφίας για το ρόλο της βιταμίνης C σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Alzheimer. Μεταξύ άλλων, στην νόσο Alzheimer η έλλειψη βιταμίνης C συνδέεται με αυξημένο οξειδωτικό φορτίο.

4. την βιταμίνη D3 + Κ2 και εκχύλισμα Φύλλων ελιάς, Η ενεργητική μορφή της βιταμίνης D3 υπεισέρχεται στον οργανισμό και τον βοηθά στη δημιουργία διαφόρων σημαντικών βιολογικών διαδικασιών, όπως στη λειτουργία του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά ή και προλαμβάνει περιπτώσεις Αλτσχάιμερ, άνοιας.

5. Τα ΑΓΡΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΚΙΑ (A.F.A.) τα οποία αποτελούν μία 100% ΠΛΗΡΗ τροφή καθώς μας παρέχουν: 

  • Τις ακριβείς αναλογίες των βασικών και μη βασικών αμινοξέων που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά. 
  • Βιταμίνες, σχεδόν όλες με υπερέχουσα την Β12. 
  • Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, σε ποσοστό περίπου 60%. 
  • Χλωροφύλλη σε μεγάλη ποσότητα. 
  • Β-καροτένιο ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνος ουσία. 
  • Λιπαρά οξέα. 
  • Μέταλλα και άφθονα ιχνοστοιχεία.

Διατίθενται όλα από την ιστοσελίδα μας ως συμπληρώματα διατροφής ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


https://www.proionta-tis-fisis.com/alzheimer-egkrithike-i-diathesi-diagnostikou-test-stin-iaponia/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.