Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26

Αυτός είναι ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Αυτός είναι ο ορειβάτης που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα πρώτα στοιχεία για τον άτυχο ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο, ενώ βρισκόταν με έναν φίλο του στη βάση του Λουκιού του Μύτικα στα 2.700 μέτρα.

Πρόκειται για 41χρονο από την Αθήνα ο οποίος ήταν έμπειρος ορειβάτης, όπως και ο φίλος του με τον οποίο έκαναν την ανάβαση και ήταν αυτός που ενημέρωσε τις αρχές όταν τον εντόπισε

χωρίς τις αισθήσεις του στη χαράδρα.

Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για το συμβάν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της πυροσβεστικής χθες το απόγευμα και άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία οχήματα και συγκεκριμένα οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .