Η δράση των «αόρατων» μονάδων με στόχο τους αντιφρονούντες του Πεκίνου, τα γραφεία στην οδό Αγησιλάου και οι μυστικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα πολυτελή γραφεία της Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φουτζιάν Κίνας – Ελλάδας, τα οποία βρίσκονται σε κτίριο της οδού Αγησιλάου στην Αθήνα και στην οποία φαίνεται να δίνουν παρών περίπου 40-60 Κινέζοι σε καθημερινή βάση, έχουν βρεθεί – όπως

αποκαλύπτει «Το Βήμα» – στο στόχαστρο μυστικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. τους τελευταίους μήνες, ύστερα από αναφορές ότι εκεί έχει έδρα το ελληνικό παράρτημα της επονομαζόμενης «κινεζικής αστυνομίας» που στοχεύει άτυχους αντιφρονούντες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Με τους υπευθύνους των εν λόγω γραφείων στην οδό Αγησιλάου να δηλώνουν σε επικοινωνία με «Το Βήμα» ότι «πράγματι έχουμε επαφή με την αστυνομία της Κίνας αλλά για… καλό των ομοεθνών μας».


Και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας έρευνας των αρχών ασφαλείας ύστερα από αναφορές ΜΚΟ στο εξωτερικό και από άλλες πηγές ότι σε πολλές χώρες στον κόσμο – ανάμεσα σε αυτές η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, o Ισημερινός, η Αργεντινή, η Χιλή, η Νιγηρία και άλλες –  εδρεύουν αυτά τα συγκεκαλυμμένα «κινεζικά τμήματα» που έχουν δημιουργηθεί με επίκληση βοήθειας σε κινέζους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό «να υποβάλλουν αναφορές στην τοπική αστυνομία και να βοηθούν σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Η Συνομοσπονδία της Αγησιλάου

Το ζήτημα της παρουσίας κινεζικών «κέντρων υπηρεσιών αστυνομίας», που φαίνεται να προέρχονται από την πόλη Φουτσόου με 7.200.000 κατοίκους στη φτωχή κινεζική επαρχία Φουτζιάν και την κομητεία Κινγκτιάν στη νοτιοανατολική επαρχία Τσεγιάνγκ της Κίνας, αναδείχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΜΚΟ «Safeguard Defenders» με έδρα τη Μαδρίτη.