Τρίτη, Δεκεμβρίου 13

Εύα Καϊλή: Κύπριος ευρωβουλευτής καταγγέλλει ότι τον προσέγγισε για τροπολογίες υπέρ του Κατάρ

Καϊλή - Φουρλάς

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή. Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του SigmaLive «Μεσημέρι και Κάτι» ανέφερε ότι είχε προσεγγιστεί από την κ. Καϊλή για να περάσει τροπολογίες που αφορούσαν το Κατάρ.

Υποστήριξε ότι είχε προσεγγιστεί από την Εύα Καϊλή για να κάνει κάποιες τροπολογίες για την έκθεση που αφορούσε το Κατάρ η οποία ήταν καταδικαστική: «Αυτό συμβαίνει μεταξύ συναδέλφων.

Όταν είδα τις τροπολογίες και αφορούσαν το Κατάρ, μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου και πήρα τηλέφωνο τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών τον κ. Κορνηλίου και του είπα ότι σαν Κύπρος δεν πρέπει να ασχοληθούμε».

Συμπλήρωσε ότι δεν έκανε καμία τροπολογία: «Η τροπολογία θα έλεγε ότι το Κατάρ δεν ήταν τόσο αυστηρό στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάταξης της ομοφυλοφιλίας. Αφορούσε θέματα που θα νέρωναν το αυστηρό ύφος της έκθεσης».

 

Τόνισε ότι υπάρχει μια «παγωμάρα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Όλοι είχαμε σχολιάσει την ομιλία της κ. Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου έλεγε τα καλύτερα για το Κατάρ. Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα απευθυνθεί στην ίδια, ήταν η αναφορά ότι το Κατάρ έχει το ρόλο του διαμεσολαβητή με την Τουρκία και ότι ο ρόλος της Τουρκίας και του Κατάρ είναι ο καλύτερος». Εξήγησε ότι το Κατάρ είναι ο κύριος χρηματοδότης της Τουρκίας: «Δεν γίνεται να ξεπλένουμε το Κατάρ».

Ακόμη ανέφερε ότι ο θεσμός του λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο είναι θεσμοθετημένος. «Εναπόκειται σε κάθε ευρωβουλευτή το ποιους θα δει, τι θα ακούσει και πώς θα πράξει. Οι λομπίστες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αν κάποιοι Ευρωβουλευτές ενδίδουν στα χρήματα και στα ταξίδια, ας πληρώσουν το μάρμαρο».

https://www.enikos.gr/politics/eva-kaili-kyprios-evrovouleftis-katangellei-oti-ton-prosengise-gia-tropologies-yper-tou-katar/1897428/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .