Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ένα πανέμορφο μινκ έκανε βόλτες στον Κηφισό

Ένα πανέμορφο μινκ έκανε βόλτες στον Κηφισό

Ένα κάτασπρο μινκ (βιζόν) βρέθηκε να κάνει βόλτες στον Κηφισό, κολυμπώντας στα νερά του. Το μοναδικό και πολύ όμορφο αυτό θέαμα απαθανάτισε ο φωτογράφος Μάρκος Χουζούρης, του πρακτορείου Eurokinissi.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πώς βρέθηκε το χαριτωμένο θηλαστικό στο ρέμα του Κηφισού ή αν αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης κοινότητας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα μινκ στον αστικό ιστό της Αθήνας και εκτιμάται ότι η εμφάνισή του οφείλεται σε μάλλον τυχαία ή άστοχη απελευθέρωσή του από άτομο που το φιλοξενούσε ως κατοικίδιο.

Το μινκ είναι σαρκοφάγο θηλαστικό και εξαίρετος κολυμβητής που βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ. Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του.

https://www.zougla.gr/greece/article/ena-panemorfo-mink-ekane-voltes-ston-kifiso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.