Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29

Ένα πανέμορφο μινκ έκανε βόλτες στον Κηφισό

Ένα πανέμορφο μινκ έκανε βόλτες στον Κηφισό

Ένα κάτασπρο μινκ (βιζόν) βρέθηκε να κάνει βόλτες στον Κηφισό, κολυμπώντας στα νερά του. Το μοναδικό και πολύ όμορφο αυτό θέαμα απαθανάτισε ο φωτογράφος Μάρκος Χουζούρης, του πρακτορείου Eurokinissi.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πώς βρέθηκε το χαριτωμένο θηλαστικό στο ρέμα του Κηφισού ή αν αποτελεί μέρος μια μεγαλύτερης κοινότητας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που εμφανίζεται ένα μινκ στον αστικό ιστό της Αθήνας και εκτιμάται ότι η εμφάνισή του οφείλεται σε μάλλον τυχαία ή άστοχη απελευθέρωσή του από άτομο που το φιλοξενούσε ως κατοικίδιο.

Το μινκ είναι σαρκοφάγο θηλαστικό και εξαίρετος κολυμβητής που βουτά με μεγάλη επιδεξιότητα και μπορεί να φτάσει σε βάθος 5 μ. Κολυμπά ακόμη και στα παγωμένα νερά τον χειμώνα, χάρη στην προστασία που του παρέχει το πυκνό τρίχωμά του.

https://www.zougla.gr/greece/article/ena-panemorfo-mink-ekane-voltes-ston-kifiso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .