Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26

Τα τρία «Μ» που σε βοηθούν να αδυνατίσεις - Τα γνωρίζεις;


Αν τρως σωστά και ασκείσαι τακτικά, αλλά εκείνα τα κιλά που θέλεις να χάσεις δε λένε να φύγουν, ίσως είναι ώρα να σκεφτείς πως μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Τι; Τα 3 «Μ». Μεταβολισμός, μακροσυστατικά, μερίδες.


Μερίδες 

Με τα χρόνια έχουν αυξηθεί οι συσκευασίες των έτοιμων φαγητών, αλλά έχει μεγαλώσει και το μέγεθος της μερίδας και των πιάτων, οι περισσότεροι έχουμε χάσει την επαφή με το τι σημαίνει πραγματικά «μέγεθος μερίδας». Πώς θα μειώσεις τις μερίδες σου; Στις έρευνες προτείνεται να τρως το φαγητό σου σε μικρότερο πιάτο, ώστε η συνηθισμένη σου μερίδα να δείχνει πολύ πιο πλούσια.

Μακροσυστατικά 

Τα θρεπτικά συστατικά είναι ουσίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και άλλες οργανικές λειτουργίες. Καθώς «μακρο»σημαίνει μεγάλο, τα μακροθρεπτικά είναι συστατικά που απαιτούνται σε μεγάλες ποσότητες. Οι τρεις κατηγορίες μακροθρεπτικών συμπεριλαμβάνουν:

  • Υδατάνθρακες
  • Πρωτεΐνη
  • Λιπαρά

7 λόγοι που δεν αδυνατίζεις ενώ προσέχεις τη διατροφή σου

Τα τρία «Μ» που σε βοηθούν να αδυνατίσεις - Τα γνωρίζεις;

Καθένα από τα μακροθρεπτικά αυτά προσφέρουν ένα συγκεκριμένο αριθμό θερμίδων:

  • Οι υδατάνθρακες προσφέρουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο.
  • Οι πρωτεΐνες 4 θερμίδες ανά γραμμάριο.
  • Τα λιπαρά 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Αυτό σημαίνει ότι, αν κοιτάξεις την ετικέτα των διατροφικών στοιχείων ενός προϊόντος με 12 γρ. υδατάνθρακες, 0 γρ. λιπαρά και 0 γρ. πρωτεΐνη ανά μερίδα, ξέρεις πως αυτή η τροφή έχει 48 θερμίδες ανά μερίδα (12 γρ. Χ 4 θερμίδες = 48 θερμίδες). Με αυτούς τους αριθμούς μπορείς να παρακολουθείς καλύτερα τη συνολική σου κατανάλωση θερμίδων.

Μεταβολισμός 

Η ηλικία, το φύλο, το βάρος, το επίπεδο και το είδος δραστηριότητάς σου και η ποσότητα του λίπους και/ή των μυών στο σώμα σου – όλα παίζουν ρόλο στο πόσο γρήγορος ή αργός είναι ο μεταβολισμός σου. 

Πηγή: mylife.com.cy


 star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .