Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15

Οι μεγαλύτερες σπατάλες χρόνου που μετανιώνουμε μεγαλώνοντας

Copyrighted_Image_Reuse_Prohibited_1225631

Καθώς μεγαλώνουμε μετανιώνουμε. Κοιτάμε πίσω τη ζωή μας και λέμε: «Έπρεπε να είχα κάνει αυτό ή να μην είχα κάνει το άλλο.» Είναι φυσιολογικό, αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλους, ακόμα και τους πιο ισορροπημένους. Τώρα, μπορούμε να κάνουμε κάτι άραγε;

Όταν έχουμε μεγαλώσει και κοιτάμε πίσω στη ζωή μας πιθανώς μετανιώνουμε για διάφορα πράγματα -άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα- κάποια που επηρέασαν πιθανώς την εξέλιξη της ζωής μας, της οικογένειάς μας, της καριέρας μας.

Μετανιώνουμε που δεν δεχτήκαμε εκείνη τη δουλειά στην τράπεζα, που δεν φύγαμε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, που δεν ζητήσαμε σε ραντεβού την όμορφη γειτονοπούλα μας, που δεν δεχτήκαμε τη συγγνώμη της φίλης, που τελικά χάσαμε, που δεν ήμασταν πιο διαλλακτικοί με την πεθερά μας και τώρα που έχει πεθάνει τη σκεφτόμαστε με συμπάθεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και οι άνθρωποι που δηλώνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, έχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνουν. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα.

Ο παιδικός έρωτας

Το να θυμόμαστε μία παλιά μας αγάπη και να μετανιώνουμε ίσως που δεν λειτούργησε μία πιθανή σχέση μεταξύ μας, είναι πολύ συνηθισμένο. Πιθανώς φοβηθήκαμε, ντραπήκαμε, οι συνθήκες δεν ευνοούσαν, η στιγμή ή η ηλικία μας δεν ήταν κατάλληλες.

Αν η παλιά μας αγάπη παραμένει στο μυαλό μας, μία καλή ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με το εν λόγω άτομο. Συνήθως, το να συναντηθούμε και να μιλήσουμε είναι αρκετό για να μας φύγει η αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Τώρα, αν είμαστε και οι δύο ελεύθεροι μπορεί και να ευοδώσει μία σχέση τελικά. Άλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά!

Κρατάμε κακίες

Όλοι έχουμε κρατήσει κακία σε κάποιον -κάποια στιγμή στη ζωή μας. Για παράδειγμα στην ξαδέλφη μας που ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της την ημέρα του γάμου μας και μας έκλεψε τη δόξα ή στη φίλη που τα έφτιαξε με το αγόρι που μας άρεσε στο λύκειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που νοιώσαμε, ήταν φυσιολογικό, είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος που είχαμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας εκείνη τη στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτό το συναίσθημα να κρατάει για πάντα.

Αν νοιώθουμε ότι κρατάμε ακόμα κακία σε κάποιον ή κάποιους ανθρώπους, ίσως ήρθε η ώρα να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να ξεκαθαρίσουμε ή αν δεν είναι αυτό εφικτό ας το ξεχάσουμε, θα απαλλαγούμε από ένα βάρος και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας πιο ανάλαφροι.

Δεν έχουμε ταξιδέψει αρκετά

Η περιέργεια, η περιπέτεια, η περιπλάνηση και το ταξίδι είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Συχνά όμως πολλοί από εμάς νοιώθουμε ότι δεν έχουμε ταξιδέψει αρκετά στη ζωή μας. Οι συνθήκες, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, οι υποχρεώσεις, τα παιδιά, η δουλειά, η οικογένεια, τα περιορισμένα οικονομικά.

Αν μετανιώνουμε που δεν έχουμε ταξιδέψει αξίζει να το προσπαθήσουμε. Ακόμα και με περιορισμένα οικονομικά ή δυνατότητες μετακίνησης είναι εφικτό να καταφέρουμε να κάνουμε κάποιο ταξίδι.

Δεν επαναστατήσαμε όταν έπρεπε

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε τη μικρή ή μεγάλη προσωπική μας επανάσταση. Άλλωστε, όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν γίνονται σοφότεροι και πιο θαρραλέοι να εκφράσουν τα όσα νοιώθουν και πιστεύουν. Αν σεβαστούμε τους γύρω μας και τον εαυτό μας στη διαδικασία, δεν θα μετανιώσουμε να κάνουμε μια προσωπική επανάσταση.

Δεν εμπιστευτήκαμε το ένστικτό μας

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μεγαλώνοντας σκέφτονται έτσι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να αλλάξουμε το παρελθόν, μόνο να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας από εδώ και εμπρός.

Αφήσαμε τους φόβους μας να μας κυριεύσουν

Ο φόβος μάς βοηθά να επιβιώσουμε. Αν όμως νοιώθουμε ότι κυριαρχεί και καταδυναστεύει τη ζωή μας, ήρθε η ώρα να τον αποτινάξουμε από πάνω μας. Αν δεν μπορούμε μόνοι μας, είναι σκόπιμο να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας.

Δεν βρήκαμε χρόνο για…

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν θα βρει κάτι με το οποίο να συμπληρώσει τις 3 τελίτσες. Είτε είναι μία ξένη γλώσσα, ένα χόμπι, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, τα μαθήματα ζωγραφικής, τώρα είναι η στιγμή. Όχι αύριο, όχι στο μέλλον.

Δεν ήμασταν αρκετά ευγενικοί

Αν νοιώθουμε ότι έχουμε αδικήσει, κακομεταχειριστεί, μιλήσει άσχημα σε κάποιους ανθρώπους στη ζωή μας το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ζητήσουμε συγγνώμη. Ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός, ακόμη κι αν μας είναι δύσκολο. Θα νοιώσουμε απίστευτη ανακούφιση.

Όσο για το μέλλον, καλό είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που φερόμαστε και να φροντίσουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί με τους άλλους.

Δεν ζήσαμε πολύ υγιεινή ζωή

Δυστυχώς μερικές φορές οι αμαρτίες του παρελθόντος δεν διορθώνονται απλά και μόνο αφήνοντας τις κακές συνήθειες πίσω μας, όμως θα δούμε τεράστια διαφορά στην κατάσταση της υγείας μας και στη φυσική μας κατάσταση αν υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προσπαθήσουμε να τον διατηρήσουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .