Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατέθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης

Στην κατάθεση προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η προσφυγή κατατέθηκε προχθές Δευτέρα και αποτελεί τη συνέχεια των κινήσεών του προς τις ελληνικές αρχές. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει προς την ευρωπαϊκή δικαστική Αρχή, που εδρεύει στο Στρασβούργο, ότι παρότι η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ για ένα τρίμηνο

το 2021 ομολογήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέχρι σήμερα δεν του δόθηκε η δυνατότητα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η «επισύνδεσή» του ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό ως παράνομης της εν λόγω επισύνδεσης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει στην προσφυγή του ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του για «αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα», που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  υπογραμμίζει ότι ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπουν ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα για τον σκοπό αυτό, κάτι που, όπως αναφέρει, από χρόνια έχει καταδικάσει το ΕΔΔΑ απερίφραστα σε σειρά αποφάσεών του.

Όπως αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την προσφυγή του ο πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει την εφαρμογή αυστηρών κανόνων στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να προσφύγει στο ΕΔΔΑ και συνεργάτες του τονίζουν ότι η προσφυγή εντάσσεται στην απόφασή του να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να διεκδικήσει ότι θα λάβει απαντήσεις για την παρακολούθηση που υπέστη, ότι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν, αλλά και ότι θα δρομολογηθούν κινήσεις ώστε να διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό και λειτουργικό πλαίσιο που θα αποτρέπει την κατάχρηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας εις βάρος των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

https://www.zougla.gr/politiki/article/prosfigi-sto-evropaiko-dikastirio-kate8ese-o-n-androulakis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .