Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή

Την παραμονή της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεμ αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών, έπειτα από την απολογία της Ελληνίδας ευρωβουλευτή το πρωί της Πέμπτης.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν έπεισε την Εισαγγελία με τα λεγόμενα της και για αυτό θα προφυλακιστεί εκ νέου για έναν μήνα (έως τις 22 Ιανουαρίου), με τις έρευνες για την ανάμειξή της στο σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως «Qatargate» να συνεχίζονται.

Η επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον το πράξει, τότε θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Παρ' όλα αυτά, στις πρώτες του δηλώσεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης, ένας εκ των δικηγόρων της κας Καϊλή ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύουν να υποβάλλουν ένσταση.

Η απολογία της Εύας Καϊλή το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον του Προδικαστικού Συμβουλίου, διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. Ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, είχε ζητήσει η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά με τις Αρχές και απορρίπτει κάθε κατηγορία για διαφθορά σε ό,τι την αφορά. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα. Ωστόσο, η εισαγγελία απέρριψε τα αιτήματα.

Η Καϊλή θεωρείται ένα από τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης και οι Αρχές διερευνούν τις σχέσεις της ίδιας, αλλά και μελών της οικογένειάς της, με το Κατάρ. Πέρα από την Ελληνίδα, ύποπτα θεωρούνται και άλλα υψηλόβαθμα μέλη του ευρωπαϊκού Σώματος και όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, μεταφρασμένη στα ελληνικά:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά έναν μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

Το έγγραφο, όπως δημοσιεύτηκε στα αγγλικά:

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Δεν θα κάνουμε έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση»

Στις πρώτες δηλώσεις του έπειτα από την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση.

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία. «Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανένας άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο Βέλγος εισαγγελέας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ για να απαγάγουν την Εύα Καϊλή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος απάντησε πως «υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ για να πάρει την όμορφη Εύα».

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση, καθώς ο Βέλγος εισαγγελέας δεν έχει στοιχεία για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση, παρά μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού βρέθηκαν λεφτά σπίτι της.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση, καθώς ο Βέλγος εισαγγελέας δεν έχει στοιχεία για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση, παρά μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού βρέθηκαν λεφτά σπίτι της.

 

https://www.zougla.gr/politiki/article/parameni-sti-filaki-i-eva-kaili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .