Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22

Κάν’ το όπως οι Κύρτσος και Τέλλογλου και μην κάνεις… τον «ψόφιο κοριό»!

Κάν’ το όπως οι Κύρτσος και Τέλλογλου και μην κάνεις… τον  «ψόφιο κοριό»!

Του Θάνου Κάλλη

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αποκάλυψη της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας EURACTIV, κλιμάκιο της ελληνικής ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφτηκε εταιρία τηλεπικοινωνιών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου η ΑΔΑΕ να διενεργήσει έλεγχο κατόπιν από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τ. Τέλλογλου, που ζητούσαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Όπως μετέδωσε το EURACTIV, ο σχετικός έλεγχος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν όντως υπό παρακολούθηση χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθούν οι λόγοι καθώς έγινε επίκληση της αόριστης νομικής έννοιας, της «εθνικής ασφάλειας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι οι κρατικές αρχές που ζητούν την επισύνδεση και διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν χωρίς τη συνεργασία με τον ιδιώτη πάροχο, δηλαδή την εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είναι συμβεβλημένος ο παρακολουθούμενος-θύμα.

Για αυτό τον λόγο, η εισαγγελική διάταξη άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και  «νόμιμης» επισύνδεσης επιδίδεται πέραν της ΑΔΑΕ για λόγους γνωστοποίησης, όχι μόνο στην αρχή που τη ζητά αλλά και στην ιδιωτική εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Ο πάροχος διατάσσεται να συνεργαστεί με την αρμόδια αρχή, ώστε να περιέλθουν στο σύστημά της όλες οι διαθέσιμες υπηρεσίες που αφορούν την επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση και υποχρεούνται οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας βάσει του Νόμου, να τηρούν αρχείο για τα αιτήματα που υποβάλλονται για άρσεις του απορρήτου.

Έτσι, οι κ.κ. Κύρτσος και Τέλλογλου, δεν έμειναν σιωπηλοί και δεν επικαλέστηκαν ανόητες δικαιολογίες, αλλά έπραξαν το αυτονόητο και ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, υπέβαλαν σχετικά αιτήματα στην ανεξάρτητη ΑΔΑΕ και αυτή με τη σειρά της, με συνοπτικές διαδικασίες επισκέφθηκε την ιδιωτική εταιρία τηλεπικοινωνιών και επιβεβαίωσε τις υποκλοπές.

Από την άλλη πλευρά, σιγή ιχθύος για την υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τους από την ΕΥΠ και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator τηρούν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι υπουργοί, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβερνώσας παράταξης.

Είναι γεγονός ότι κανένα στέλεχος της ΝΔ, που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν δεν προχώρησε σε καμία νόμιμη ενέργεια, όπως να υποβάλουν αίτημα στην ΑΔΑΕ ώστε να αποκαλυφθεί αν όντως υπήρξαν θύματα υποκλοπών ή να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να κάνουν μηνύσεις σε δημοσιογράφους που προχώρησαν στις σχετικές αποκαλύψεις.

Μόνον κάτι γενικόλογες και περίεργες δηλώσεις ακούστηκαν, τύπου: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργούς, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία…». Ή να τονίζεται χαρακτηριστικά ότι  «δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σύζυγος υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους)…».

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται, σωστά;

Κατά τα ανωτέρω λεχθέντα, κάν’ το όπως οι Κύρτσος και Τέλλογλου και μην κάνεις… τον  «ψόφιο κοριό»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .