Πέμπτη, Δεκεμβρίου 1

Δείπνο Σαμαρά - Καραμανλή στην Κηφισιά με πολλαπλά μηνύματα

Δείπνο Σαμαρά - Καραμανλή στην Κηφισιά με πολλαπλά μηνύματα

Το δεύτερο επίσημο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου στην Κηφισιά, ανάμεσα δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, προφανώς και προοιωνίζει εξελίξεις στο κόμμα, ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ένα δείπνο που πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση και σίγουρα «εκπέμπει σήματα» προς την κατεύθυνση του Μαξίμου, ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της  ΝΔ, δεν θα είναι απλοί θεατές των εξελίξεων, ιδίως στην περίπτωση που διακυβευτεί η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης των δύο ανδρών και του δείπνου που ακολούθησε  ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θέλησε να ανταποδώσει το τραπέζι που του έκανε ο Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το συγκεκριμένο δείπνο και η συζήτηση των δύο ηγετικών στελεχών της  ΝΔ, πραγματοποιείται σε μία δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναμφίβολα το  «μενού» της συζήτησης των δύο πρώην πρωθυπουργών, θα περιελάμβανε σίγουρα τις επερχόμενες εκλογές και την τρέχουσα επικαιρότητα (διεθνείς εξελίξεις στην ενέργεια και την οικονομία, ελληνοτουρκικά), αλλά με «κυρίως πιάτο» προφανώς το επίκαιρο θέμα των υποκλοπών.

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν οι δύο άνδρες μετά από αυτή τη συνάντηση αποφασίσουν να αναφερθούν δημόσια στο θέμα των υποκλοπών.  Ο Αντώνης Σαμαράς, στις 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά του, στην οποία θα παραστεί και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σχολιάζοντας πρόσφατα το θέμα των υποκλοπών ανέφερε –όπως μεταφέρθηκε δια στόματος Μανώλη Κοττάκη-  ότι: «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες».

zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .