Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Η εκδιδόμενη Ευρώπη και ο ευτυχής Εμίρης - Ένα σκίτσο κόλαφος του Charlie Hebdo

Η εκδιδόμενη Ευρώπη και ο ευτυχής Εμίρης - Ένα σκίτσο κόλαφος του Charlie Hebdo

Του ΠΚ

Το πενάκι του σκιτσογράφου είναι αμείλικτο. Ο Καταριανός Εμίρης πανευτυχής παίζει με την πόρνη στο δεξί του πόδι που ξεχειλίζει από χαρτονομίσματα και με την ευρωβουλευτίνα στο αριστερό του πόδι η οποία έχει τις τσέπες της γεμάτες δεσμίδες.

Το Charlie Hebdo χτύπησε και πάλι κατ’ ευθείαν στον στόχο. Το πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού καταγράφει με ακρίβεια το πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Ξεπούλημα, νεοπλουτισμός της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, εκπόρνευση της Πολιτικής σε όφελος των νταβατζήδων των οικονομικών συμφερόντων και των Ολιγαρχών, παράδοση άνευ όρων των θεσμών στις ορέξεις των οργανωμένων λόμπι και τέλος την συνειδητή υποβάθμιση της Δημοκρατίας από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, η οποία στο τέλος αυτής της ιστορίας παραδίδει ανυπεράσπιστους τους πολίτες στο ακροδεξιό αφήγημα.

Αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της «Υπόθεσης Καϊλή». Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι ό,τι εξείχε από τον καλά καμουφλαρισμένο σωρό από χώμα και λάσπη κάτω από τον οποίο, στους σκοτεινούς μαιάνδρους, κρύβεται η ευρωπαϊκή ελίτ των Βρυξελών. Ας την χαίρονται αυτήν την ελίτ και την Καϊλή όλοι εκείνοι που έστησαν το αφήγημα του ευρωπαϊκού οράματος προκειμένου να οικοδομήσουν ένα βουλιμικό σύστημα πλουτισμού της γραφειοκρατίας και διευκόλυνσης των «Νονών» της παγκόσμιας οικονομίας.

https://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-ekdidomeni-evropi-ke-o-eftixis-emiris-ena-skitso-kolafos-tou-charlie-hebdo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.