Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η Le Soir! «ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ η Καϊλή ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα...»

Η βελγική εφημερίδα και το περιοδικό Knack γράφουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε κατά την ανάκρισή της ότι γνώριζε τις δραστηριότητες ...


Η βελγική εφημερίδα και το περιοδικό Knack γράφουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε κατά την ανάκρισή της ότι γνώριζε τις δραστηριότητες Τζόρτζι-Παντσέρι

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση QatarGate έφεραν στο φως  η βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack. Σύμφωνα με δημοσιεύματά τους, κατά την ανάκρισή της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βέλγιο, στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Επισημαίνεται παράλληλα, ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η Soir και η Repubblica, η Εύα Καϊλή ομολόγησε μερικώς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παραδέχτηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που της έμειναν στο σπίτι.

Σε ό,τι αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή σημειώνεται ότι συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου - την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς - ενώ ήταν κρυμμένος στο Σόφιτελ στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι ο πατέρας, ο οποίος πέρασε λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει χρήματα σε μετρητά, γράφει το Knack.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φραντσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το Knack.

Ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που συνελήφθη την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες, είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με Βέλγους ανακριτές.

«Πανικός»
To Knack αναφέρεται και στην επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου. Στο εν λόγω απόσπασμα με τίτλο «Πανικός» επισημαίνεται ότι «η αστυνομία σταμάτησε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους στην ευρωπαϊκή συνοικία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τότε, η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε. Όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον Παντσέρι, καθώς και «δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατονομάζονται σε αυτήν την έρευνα». Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται.

Το Knack σημειώνει ότι ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή έστειλε email το βράδυ της Δευτέρας στο οποίο έγραφε: «Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Είμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες;» Το να γράφεις για «μερικές ομολογίες» είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, μια «μεροληπτική ερμηνεία».

Στο άρθρο, επίσης, αναφέρεται ότι ο ανακριτής έγραψε στο ένταλμα σύλληψης του Παντσέρι πως ο πρώην ευρωβουλευτής «κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη "δώρων" από το Κατάρ». Συμπλήρωσε δε ότι ο Παντσέρι «ομολογεί εν μέρει τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να σχολιάσει την κατηγορία του Παντσέρι, εκείνος απάντησε ότι «ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν», ενώ υποστήριξε ότι «δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις ή να πάρει θέσεις».

 http://www.press-gr.com/2022/12/le-soir.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.