Παρασκευή, Ιανουαρίου 13

ΧΑΜΟΣ! Ανατιμήσεις 10% στην αγορά

ΑΓΟΡΑ

Ανατιμήσεις έχουν εντοπιστεί στην αγορά με τους ελεγκτές να βάζουν πρόστιμα στις επιχειρήσεις κατά της αισχροκέρδειας.

Ανατιμήσεις από 5% έως 10% έρχονται το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου. Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει ότι «είναι λογικό να υπάρχουν ενδείξεις ανατιμήσεων σε καθεστώς πληθωριστικών πιέσεων, αν και ο πληθωρισμός είναι

σε κάμψη».

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάποιες ανατιμήσεις έχουν εντοπιστεί σε τρόφιμα και απορρυπαντικά. Μάλιστα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνει ότι «ελπίζουμε ότι με την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και τον πληθωρισμό, θα αποτραπούν τους επόμενους μήνες».

Οι τιμές στην αγορά και η πάταξη της αισχροκέρδειας
Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι στόχος είναι να συγκρατηθούν αλλά και να μειωθούν οι τιμές στην αγορά. Μάλιστα, σημείωσε ότι «αν είχαμε επιλέξει εφαρμογή οριζόντιων μέτρων όπως μείωση φόρων κατανάλωσης, η βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα ήταν πολύ πολύ μικρότερη».

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Με την πάροδο αυξάνονται και οι μισθοί οπότε οι τιμές μένουν ψηλότερα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις υπερβολικές ανατιμήσεις που δεν δικαιολογούνται να μείνουν μετά το πληθωριστικό κύμα και οφείλονται σε αισχροκέρδεια. Τα πρόστιμα ανέρχονται ήδη στα 3 εκατομμύρια ευρώ που φυσικά πληρώνονται και είναι εντυπωσιακό ότι δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια, αφού οι διατάξεις δεν αφηνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας».

Από την πλευρά της, πάντως, η πρόεδρος της «ΕΚΠΟΙΖΩ», τόνισε ότι είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι στην αγορά, προκειμένου να παταχθεί η αισχροκέρδεια.

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .