Πέμπτη, Ιανουαρίου 5

ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ....--Δεύτερη αύξηση μισθού σε έξι μήνες στην Κομισιόν - 1.000 ευρώ ο ημερήσιος μισθός της φον ντερ Λάιεν

 1.000 ευρώ την ημέρα!

Δεύτερη αύξηση μισθού σε έξι μήνες στην Κομισιόν - 1.000 ευρώ ο ημερήσιος μισθός της φον ντερ Λάιεν

Αυξήσεις και μάλιστα γενναίες, θα λάβουν στους μισθούς τους οι  50.000 εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι μισθολογικές απολαβές τους θα αυξηθούν κατά 7%, με το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από τον περασμένο Ιούλιο. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι λαμβάνουν για δεύτερη φορά ανάλογη αύξηση μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Τα παραπάνω γράφει στο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία στον τίτλο του σχετικού κειμένου αναφέρεται στον μισθό της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα αμείβεται με το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ την ημέρα», γράφει στον τίτλο της η γερμανική εφημερίδα, εξηγώντας στο δημοσίευμα πως για τους αξιωματούχους της Ε.Ε  υπάρχει αυτόματη προσαρμογή στις απολαβές τους λόγω του αυξημένου κόστους ζωής.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι μισθοί τους αυξήθηκαν από τον Ιούνιο του 2022 κατά 2,4% σε σχέση με τις απολαβές τους στις αρχές Ιανουαρίου του 2022. Όσο για τη νέα αύξηση του 7% που αποφασίστηκε θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο.

Με τις δύο αυτές αυξήσεις, ο βασικός μισθός της 64χρονης προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα αυξηθεί κατά 2.044 ευρώ σε σχέση τις απολαβές του 2021, αγγίζοντας τα 31.250 ευρώ, γεγονός που την καθιστά την πρώτη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας ο μισθός ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Με βάση την νέα αύξηση, η φον ντερ Λάιεν θα εισπράττει 1.000 ευρώ την ημέρα και μαζί με το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι μηνιαίες αμοιβές της θα πλησιάσουν τα 36.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι Επίτροποι της Ε.Ε. θα λάβουν επιπλέον 1.667 ευρώ με τον μισθό τους να φθάνει στα 25.475 ευρώ.

Όσο για τους μισθούς των 705 ευρωβουλευτών θα ενισχυθούν σχεδόν κατά 700 ευρώ φθάνοντας τα 10.495 ευρώ τον μήνα, ξεπερνώντας έτσι για πρώτη φορά τα 10.000 ευρώ.

Σε όλα τα παραπάνω δεν υπολογίζονται τα επιδόματα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και για τις παρουσίες  τους στις εκάστοτε επιτροπές.

Τέλος ο κατώτερος βασικός μισθός ενός εργαζόμενου στην Ευρωβουλή θα αυξηθεί κατά 214 ευρώ φθάνοντας έτσι τα 3.272 ευρώ και ο υψηλότερος κατά 1.483 ευρώ, αγγίζοντας τα 22.646 ευρώ.

https://www.zougla.gr/kosmos/article/defteri-afksisi-mis8ou-se-eksi-mines-stin-komision---1000-evro-o-imerisios-mis8os-tis-fon-nter-laien

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .