Τρίτη, Ιανουαρίου 10

Ο ''γέρος του Μωριά'' Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ από το πατριαρχείο Κων/πολης !!! Αφορισμένοι, επίσης, Μπουμπουλίνα, Σουλιώτες και άλλοι αγωνιστές της Επανάστασης 1821

Εμμετικός ''αφορισμός'' Ελλήνων αγωνιστών (επανάσταση 1821), από νεογενίτσαρους ''πατριάρχες'', συνεργούς των κατακτητών Οθωμανών-Τούρκων

Εμμετικός ''αφορισμός'' Ελλήνων αγωνιστών (επανάσταση 1821), από νεογενίτσαρους ''πατριάρχες'', συνεργούς των κατακτητών Οθωμανών-Τούρκων

Ο ξεπουλημένος πατριάρχης Καλλίνικος Ε', όργανο του σουλτάνου Σελίμ Γ', εκτός από τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη -και όλη του την οικογένεια- αφόρισε και τους αγωνιστές κλέφτες και αρματωλούς, όπως πιστοποιεί το επισυναπτόμενο κείμενο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ιστορικό κείμενo αφορισμού αγωνιστών, που απευθύνεται στον ''αρχιεπίσκοπο Δημητζάνης'' (Δημητσάνας) από την ''σύνοδο πατριαρχείου'' Κων/πολης - 25 Οκτ. 1805.

Επίσης: Οι πατριαρχικοί αφορισμοί Μπουμπουλίνας, Νησιωτών, ''κακούργων Σουλιωτών'' κ.ά.

(Οι αφορισμοί, αφιερωμένοι στον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, ΗΠΑ και στα λοιπά ρασοφόρα ανθρωπάκια, της εμπορικής επιχείρησης ''πατριαρχείο Βοθρολομαίου'')

Ομογενειακή Οργάνωση (ΗΠΑ) ζητά -με επιστολή- από πατριάρχη Βαρθολομαίο άρση αφορισμών ηρώων 1821

......

Κατάργηση αφορισμών αγωνιστών 1821 από Βαρθολομαίο ή Κύριλλο Μόσχας;;;
Αν ο πρώην ''οικουμενικός'' πατριάρχης Βαρθολομαίος, δεν θελήσει να καταργήσει τώρα και άμεσα τον -ακόμα σε ισχύ- αφορισμό (από το πατριαρχείο Κων/πολης) του Θεοδ. Κολοκοτρώνη, των Κολοκοτρωναίων γενικά και λοιπών αγωνιστών της Επανάστασης (π.χ. Μπουμπουλίνας, Σουλιωτών κλπ), τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε στον πατριάρχη Μόσχας-Ρωσίας Κύριλλο, δηλ. στο μεγαλύτερο ορθόδοξο Πατριαρχείο. Και επειδή ο Βαρθολομαίος, έχει ''κρυφό μίσος'' κατά Ελλήνων -όπως και όλοι οι ''φαναριώτες'' διαχρονικά- ετοιμάζεται η σχετική επιστολή προς πατριάρχη Μόσχας-Ρωσίας και προέδρους Πούτιν και Μπάϊντεν.

Οι ξεπουλημένοι πατριάρχες, όργανο σουλτάνων, εκτός από τον Θεοδ. Κολοκοτρώνη -και όλη του την οικογένεια- αφόρισαν και τους αγωνιστές της επανάστασης 1821 (Μπουμπουλίνα, Νησιώτες, Σουλιώτες, κλέφτες-αρματωλούς κ.ά.), όπως πιστοποιούν έγγραφα (τα δημοσιεύουμε). Οι αφορισμοί ΔΕΝ έχουν καταργηθεί-ανακληθεί.

Στην Ομογένεια ΗΠΑ, τιμάμε υποτίθεται -την εθνική μας επέτειο- με την παρουσία ''ιεραρχών'' πατριαρχείου (αρχιεπίσκοπο, μητροπολίτες κλπ) σε τιμητικές θέσεις. Πιστοποίηση ότι είμαστε ασεβείς στους ήρωες του 1821, ανιστόρητοι και γραφικοί.

.........

ΗΠΑ: 25 Μαρτίου, παρελάσεις και ''καραγκιόζηδες'' διοργανωτές
Η αμορφωσιά και τα ''καραγκιοζιλίκια'' χαραχτηρίζουν απόλυτα τα αφηνιασμένα ψώνια προεδροπαράγοντες ομογενειακών Οργανώσεων. Οι ανιστόρητοι των Ομοσπονδιών και λοιπών διοργανωτών παρελάσεων, υποτίθεται τιμούν την έναρξη της επανάστασης του '21 μαζί με το θλιβερό παπαδαριό της κονόμας. Τιμούν π.χ. τον ''γέρο του Μωριά'' Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον βασικό ελευθερωτή της (τότε, ας την πούμε) Ελλάδας.

Οι ανιστόρητοι καραγκιόζηδες, αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι, αγνοούν ότι ο Θεοδ. Κολοκοτρώνης και όλη του η οικογένεια, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από το εξευτελισμένο πατριαρχείο Κων/πολης.

Κατά συνέπεια, αστοιχείωτοι ''διοργανωτές'', έχοντας το θλιβερό παπαδαριό μαζί σας στις τελετές, με πρώτον και καλύτερο τον ''άνθρωπο Τουρκίας στις ΗΠΑ'' τον ''φαναριώτη'' Ελπιδοφόρο, ΤΙ ΤΙΜΑΤΕ;;; Την βλακεία, γραφικότητα και την έλλειψη παιδείας που σας χαραχτηρίζει ή τον... αφορισμό του ''γέρου του Μωριά'';;;

..................

Η ιστορία
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν αγράμματος. Αλλά ήταν άνθρωπος με πολιτισμό, μεγάλης οξύνοιας, ακόμη και νομικής. 'Οπως πιστοποιείται από τα απομνημονεύματά του, γρήγορα κατανόησε την πηγή της νομιμοποίησης της οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Ο βασιλιάς, Κωνσταντίνος ΙΑ΄, είχε σκοτωθεί χωρίς να υπογράψει καμία συνθήκη. Ποιός λοιπόν νομιμοποιούσε την εξουσία οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Σουλτάνου πάνω στους Έλληνες;;; Το Πατριαρχείο Κων/πολης και κατ' επέκταση ο (άγαμος) κλήρος, από τον οποίο αναδεικνύονταν επίσκοποι.

O ''γέρος του Μωριά'', ο ελευθερωτής της Ελλάδας, άρχισε την επαναστατική του δράση 1806. 'Οταν έξω από την Τρίπολη, μαζί με τους άνδρες του έπιασαν τον πρωτοσύγκελλο Χριστιανουπόλεως Άνθιμο Ανδριανόπουλο, που δεν ήταν απλός κοτζάμπασης (Χριστιανός προεστός), αλλά και ''αγιάνης'', θεωρούνταν δηλαδή ίσος με τους Τούρκους προύχοντες. Τον ''εκτέλεσαν'', επειδή είχε καταδώσει τον μικρό αδελφό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τον Γιάννη (Ζορμπά) Κολοκοτρώνη στους Τούρκους, οι οποίοι τον σκότωσαν, στη Μονή Αιμυαλών, κοντά στη Δημητσάνα (1 Φεβ. 1806).

Μαζί με τον Γιάννη - Ζορμπά, έπεσαν ηρωικά και οι υπόλοιποι έξι σύντροφοί του. Για εκφοβισμό και συμμόρφωση των κλεφτών και των ραγιάδων οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια και αφού τα παλούκωσαν, τα διαπόμπευαν μέσα στην Δημητσάνα. Στην συνέχεια τα πήγαν στην Τρίπολη περνώντας από κάθε πόλη και χωριό. Όταν έφθασαν στην Τρίπολη έδωσε εντολή ο πασάς να τα παλουκώσουν στην μέση της πλατείας και δίπλα από τα δυο μεγάλα πλατάνια εκεί που κρέμαγαν τους ονομαστούς κλέφτες, που έπιαναν αιχμάλωτους. Είναι η πλατεία που σήμερα έχει πάρει το όνομα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Υπήρξε ταραχή και αναστάτωση, ειδικά στο όργανο του σουλτάνου, το ξεπουλημένο (από τότε) πατριαρχείο Κων/πολης, που εξαπέλυσε διωγμό κατά των Κολοκοτρωναίων, με άγριο ''αφορισμό''.

Ο αφορισμός αγωνιστών, που δεν ήθελαν τους ''κοτζαμπάσηδες'' και ''αγιάννηδες'' δυνάστες, κληρικούς και λοιπούς), έγινε από τον δουλοπρεπή πατριάρχη Καλλίνικο Ε', 1805. Τον είχε ορίσει ο σουλτάνος Σελίμ Γ', ως ''τσοπανόσκυλο'' επί του ''ποιμνίου'' που αποτελούσαν οι ''χριστιανοί ραγιάδες'' και δη οι ''Ρωμιοί''. Και ο αφορισμός τυπικά, ακόμα ισχύει. Προηγήθηκε του αφορισμού της οικογένειας Κολοκοτρώνη.

Ο Καλλίνικος Ε’, δείχνοντας μεγάλη ''φιλοτιμία'', σπεύδει, επίσης, εκ μέρους της «κραταιοτάτης βασιλείας, και του υψηλού δοβλετίου» να καλέσει (25 Οκτωβρίου 1805) τις άρχουσες τάξεις της Πελοποννήσου να προνοήσουν «διά την ησυχίαν και καλήν κατάστασιν όλων των υπηκόων και πιστών ραγιάδων», τηρώντας «απαρασάλευτα όσα προστάζενται με μεγάλην δουλικήν κλίσιν» και να «εμποδίζουν με κάθε τρόπον και με όλην τους την δύναμιν κάθε κίνημα»...

Και αφορίζει: «... Κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τυμπανιαίοι και πάσαις ταις πατριαρχικαίς και συνοδικαίς αραίς υπεύθυνοι και ένοχοι του πυρός της γεένης, και τω αιωνίω αναθέματι υπόδικοι». Ο αφορισμός ισχύει ίσαμε σήμερα. Το Πατριαρχείο νεογενίτσαρων (Κων/πολης), δεν φρόντισε -ακόμα- να διορθώσει την ατιμία του.

Από την αποτυχημένη επανάσταση 1770 τα «Ορλωφικά», ίσαμε και το 1821, συνολικά 70 Κολοκοτρωναίοι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αυτούς τους γνήσιους αγωνιστές οι συνεργάτες των Τούρκων -κληρικοί και λοιποί- τους αποκαλούσαν κατσαπλιάδες και τους κυνηγούσαν τα αποσπάσματα εκκλησίας, με διαταγή του πατριαρχείου Κων/πολης.

 

MHN δίνετε χρήμα σε πατριαρχείο, αρχιεπισκοπή Αμερικής...
...εάν ο φιλοχρήματος, εξαγοράσιμος νεογενίτσαρος πατριάρχης Βαρθολομαίος ΔΕΝ αποσύρει δημόσια και γραπτά τον αφορισμό πατριαρχείου Κων/πολης, που είναι σε ισχύ ίσαμε σήμερα, από πριν την επανάσταση 1821, εις βάρος του ελευθερωτή Ελλάδας του θρυλικού ''γέρου του Μωριά'', Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Και μην επιτρέψετε στον ανεπαρκή και διαπλεκόμενο αρχιεπ. Ελπιδοφόρο να είναι ''τελετάρχης'' σε παρελάσεις στις ΗΠΑ, γιά 25 Μαρτίου. Θα είναι τεράστια προσβολή στην ιστορία μας και στην επανάσταση του '21. Στην ανάγκη ''κράξιμο'' και στον Ελπιδοφόρο και στους ξεπουλημένους αστείους πρόεδρους εξευτελισμένων και άχρηστων Ομοσπονδιών, που υποτίθεται κάνουν τις παρελάσεις (με πρώτον αυτόν στην Βοστώνη, που όρισε τον Ελπιδοφόρο και ''μέγα τελετάρχη''). Αρκετά υπόφερε ο Ελληνισμός ΗΠΑ από ανιστόρητους, γραφικούς ''καραγκιόζηδες''.

Ομογενείς, ΜΗΝ περιμένετε από την κυβέρνηση του σάπιου κράτους ''Ελλάδα'' να κάνει το ιστορικά ορθό και δίκαιο, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ από το πατριαρχείο Κων/πολης ''αποκατάσταση''. Ο Κούλης παραείναι ανιστόρητος και διαπλεκόμενος, ως γόνος της οικογένειας διαπλεκόμενων-αρπακτικών. Και όλες οι κυβερνήσεις, συνεργάζονται με τον διεφθαρμένο Βοθρολομαίο.

Σημ.: Φαίνεται ότι οι γραφικοί και ανιστόρητοι νεογενίτσαροι ''άρχοντες πατριαρχείου'' στις ΗΠΑ που τους ''αρμέγει'' ο διεφθαρμένος φΑΚ, δεν χωνεύουν τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους αγωνιστές που ελευθέρωσαν την Ελλάδα.

 

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: kalami.us
''KALAMI.us'' is committed to publishing a diversity of letters to the editor. We'd like to hear what you think about this or any of our articles. Our email: kalami@kalami.net

kalami.us does not collect any information about your identity in order to use our Digital Properties such as our website or mobile apps. We don't collect your Name, Address, Email Address, or any other contact information.

ΚΑΛΑΜΙ... Γιά να προβάλλονται τα καλά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα, των ''επώνυμων'', όσων ''καβάλησαν καλάμι''.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .