Δευτέρα, Ιανουαρίου 2

Ακρίβεια: Ποδαρικό με αυξήσεις – «φωτιά» θα κάνει το 2023

 Ακρίβεια: Ποδαρικό με νέες αυξήσεις στα τρόφιμα φαίνεται πως θα κάνουν τα νοικοκυριά το 2023, καθώς τα σούπερ μάρκετ παραλαμβάνουν νέους, «φουσκωμένους» τιμοκαταλόγους από τους προμηθευτές τους σχεδόν σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Νέοι τιμοκατάλογοι με αυξήσεις 10% φέρνουν κύμα ανατιμήσεων

«Κυνηγάμε όλοι τις προσφορές…Τι να κάνουμε; Οι προσφορές καλές είναι. Τουλάχιστον εκεί δεν έχουμε παράπονο» δηλώνουν χαρακτηριστικά καταναλωτές σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που επισημαίνουν ότι έχουν περικόψει τον αριθμό των ποσοτήτων που αγοράζουν.

Τα αναψυκτικά και τα κρασιά είναι τα πρώτα προϊόντα που κόβουν οι καταναλωτές από τις αγορές τους προκειμένου να μειώσουν τον λογαριασμό.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι περιλαμβάνουν αυξήσεις στα πουλερικά, το μοσχάρι, τα αυγά, τη φέτα αλλά και σχεδόν όλους τους κωδικούς.

Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές στα ράφια – «Σαφάρι» για προσφορές

«Νέες αυξήσεις έχουμε…Όχι μόνο από τις πολυεθνικές. Από όλες τις εταιρίες. Όταν ανεβαίνει το κόστος μεταφοράς, το κόστος παραγωγής, όλα θα ανέβουν…Αλλά αν δεν επιδοτήσουν το κόστος μεταφοράς, το κόστος παραγωγής, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης συνοικιακού σούπερ μάρκετ.

Εκτός από τις τιμές και οι προσφορές βρίσκονται υπό πίεση. Συνεχώς μειώνονται σε κωδικούς που φεύγουν γρήγορα όπως τα καθαριστικά είδη, τα είδη προσωπικής υγιεινής αλλά και τα τρόφιμα.

aftodioikisi.
ximeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .