Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΦΤΙΑΞΑΝ (εδώ και 2 χρόνια) ειδική Επιτροπή για το Τατόι που ...δεν συνεδρίασε ποτέ

Τώρα που τελείωσε το θέμα με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κ αι όσα τη συνόδευσαν, θα απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση για την...


Τώρα που τελείωσε το θέμα με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και όσα τη συνόδευσαν, θα απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση για την κατάσταση στο Τατόι και τις ντροπιαστικές εικόνες εγκατάλειψής του; Μάλιστα οι ευθύνες γίνονται μεγαλύτερες διότι εκτός από τη μηδενική απορρόφηση των έργων ΕΣΠΑ που έχουν εγκριθεί για το κτήμα, σήμερα η στήλη φέρνει στο φως και κάτι άλλο...

Δεν είναι υπόλογη μόνο η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ως πρωθυπουργός την υπογραφή του σε μια απόφαση η οποία (ύστερα από όλες τις τελευταίες εξελίξεις) εκθέτει και αυτόν ανεπανόρθωτα!

Από τον Μάρτιο του 2021, “με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού” έχει συσταθεί μια (ακόμη) Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία τι αφορά; “Τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης του τέως Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου”...Ενδιαφέρον έχει μάλιστα ότι η συγκρότηση της Επιτροπής αυτής αποφασίστηκε πριν από την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού εκείνης της χρονιάς. Άρα, στη συνέχεια υπήρξαν πολλοί περισσότεροι λόγοι πια για τη δραστηριοποίησή της και την “επιτάχυνση” όλων των αναγκαίων έργων.

Ποιοι είναι (και παραμένουν) μέλη της Επιτροπής αυτής; Η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ως Πρόεδρος. Ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς. Ο έτερος υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων Γ. Αμυράς. Και οι γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Πολιτισμού και Υποδομών.

Η ίδια πρωθυπουργική απόφαση προβλέπει την υποχρέωση της Επιτροπής να “συνεδριάζει τακτικά μία φορά τον μήνα και εκτάκτως, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της, η οποία περιλαμβάνει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης”.

Επίσης ορίστηκε ότι στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μπορούν να μετέχουν, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου της, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, oι Δήμαρχοι της Αττικής, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων για την αποκατάσταση και ανάδειξη του τέως βασιλικού κτήματος Τατοΐου.

Αλήθεια λοιπόν, είκοσι μήνες μετά, τι έργο έχει να επιδείξει αυτή η Κυβερνητική Επιτροπή που συστάθηκε στις 29 Μαρτίου 2021 με απόφαση του κ. Μητσοτάκη και με πρόεδρο την κ. Μενδώνη; Πόσες φορές έχει συνεδριάσει; Σύμφωνα με τα οριζόμενα, θα έπρεπε τουλάχιστον καμιά εικοσαριά έως τώρα; Ειδικά μετά τις πυρκαγιές, πόσες συνεδριάσεις έγιναν; Πόσοι φορείς και αρμόδιοι κλήθηκαν να συνεισφέρουν; Κι αφού εκ του αποτελέσματος η κ. Μενδώνη δεν επιτέλεσε το έργο της οι ...προϊστάμενοί της στο “επιτελικό κράτος” τι έκαναν;
Ο Κοριός
http://www.press-gr.com/2023/01/2_01870060006.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.