Σάββατο, Ιανουαρίου 7

Ο Εγκέλαδος “ξύπνησε” τη Λέσβο! 4.9 ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί τα ξημερώματα

φφ_49

Έντονα αισθητός σε όλη τη Λέσβο έγινε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:52 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και οι κάτοικοι στην περιοχή της Βόρειας και κεντρικής Λέσβου είδαν ολόκληρα κτήρια να κουνιούνται! Ανησυχία επικράτησε μιας και ο σεισμός είχε αρκετή διάρκεια και μικρό εστιακό βάθος και έγινε πολύ αισθητός

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .