Σύμφωνα με το 19fortyfive.com η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 5 χώρες που είναι πιθανό να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ενώ είμαστε ακόμη θεατές του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, η ξένη ιστοσελίδα 19fortyfive.com  παρουσιάζει σε αντίστοιχο άρθρο της τα 5 πιθανά μέρη στον πλανήτη που θα μπορούσε να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η χώρα μας μαζί με την Τουρκία.

1. Κίνα – Ινδία

Οι σποραδικές μάχες μεταξύ Κίνας και Ινδίας συνεχίζονται. Αν και τα πραγματικά διακυβεύματα παραμένουν ούτε η Κίνα ούτε η Ινδία έχουν υποχωρήσει από τη σύγκρουση διεκδικώντας τον έλεγχο σε μικρά κομμάτια εδάφους σε ένα σχεδόν ακατοίκητο ορεινό έδαφος. Ενώ οι μάχες έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής αρκετά περιορισμένες, η επιθυμία υπεράσπισης του εθνικού κύρους μπορεί γρήγορα να γίνει δηλητηριώδης ακόμη και για τους πιο σοφούς και λογικούς ηγέτες.

2. Κορεατική Χερσόνησος

Τους τελευταίους μήνες οι εντάσεις μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ έχουν αυξηθεί, με τις βορειοκορεατικές προκλήσεις να προκαλούν επιθετικές απαντήσεις από τον νότο. Η πολιτική του Κιμ Γιονγκ Ουν διακατέχεται από ανυπομονησία, γράφει το 19fortyfive.com και συνεχίζει: «μια ανυπομονησία που ο βορράς αλλά και όλος ο κόσμος αρνείται να πάρει στα σοβαρά παρά τα πυρηνικά όπλα».

Αυτές οι εντάσεις δεν είναι καινούριες, αλλά ιστορικά είχαν περιοριστεί από τον Ψυχρό Πόλεμο και από τη μεταψυχροπολεμική φιλελεύθερη τάξη. Πλέον οι εντάσεις ήρθαν ξανά ενώ η Σεούλ στερεύει από υπομονή για να ανεχθεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν που κάνει συνεχώς δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Εάν ξεσπάσει πόλεμος, θα μπορούσε γρήγορα να γίνει πιο καταστροφικός από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, με τα συμβατικά και πυρηνικά όπλα να επιβάλλουν φρικτό τίμημα και από τις δύο πλευρές.