Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του στα διεθνή ΜΜΕ.

Τότε είχαμε έναν Βασιλιά τώρα έχουμε 300 βασιλιάδες που υποθήκευσαν την Ελλάδα για 100 χρόνια σε εχθρικές δυνάμεις και τους Έλληνες είλωτες να δουλεύουν και να μην ανταμείβονται για να ζουν με αξιοπρέπεια .


Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια. Η είδηση του θανάτου του στα διεθνή ΜΜΕ.Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μετά από μάχη ημερών, έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια το βράδυ της Τρίτης. Τα αφιερώματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτενή δεδομένου ότι ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ και ανιψιός του πρίγκιπα Φίλιππου.«Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας εξορίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967» σημειώνει σε δημοσίευμά της η Mail Online. Αναφέρεται διεξοδικά στα προβλήματα υγείας του, σημειώνοντας πως είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Η οικογένειά του βρισκόταν σύσσωμη στο πλευρό του τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξε έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της τελετής και της ταφής.

Πού θα γίνει η τελετή και η ταφή .Η σορός του τέως βασιλιά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη. Η ταφή αναμένεται να γίνει στο Τατόι. Σε άλλες εποχές, το 1981, είχε προκύψει παρόμοια κατάσταση, καθώς υπήρξαν τότε ανάλογα αιτήματα από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο, πρωτότοκο γιο του Παύλου και της Φρειδερίκης, στον θάνατο της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έχει ζητήσει να ταφεί στο Τατόι, όπου βρίσκονται οι τάφοι και των περισσότερων μελών της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.


 

Το Κοιμητήριο του βασιλικού κτήματος είναι τοποθετημένο στον περίβολο του ναού της Αναστάσεως. Εκεί βρίσκονται επίσης οι τάφοι των βασιλέων Γεωργίου Α’ και Όλγας, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας, της πριγκίπισσας Μαρίας, του αντιναύαρχου Περικλή Ιωαννίδη – ήταν ο δεύτερος σύζυγος της πριγκίπισσας Μαρίας – αλλά και της μικρής βασιλοπούλας Όλγας.

Το νεκροταφείο στο Τατόι επιλέχθηκε από τη βασίλισσα Όλγα και καθιερώθηκε τότε, το 1880, ως τόπος ταφής των μελών της βασιλικής οικογένειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.