Σάββατο, Ιανουαρίου 28

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» δείχνει ότι μένουν «90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του κόσμου» -

Μειώθηκαν τα δευτερόλεπτα για το ... τέλος του κόσμου στο Ρολόι της Αποκάλυψης 

Σύμφωνα με το «Ρολόι της Αποκάλυψης» υπολείπεται ενάμιση λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται κοντά σε ένα παγκόσμιο κατακλυσμιαίο γεγονός.

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» είναι μία βάση που διαχειρίζεται ομάδα επιστημόνων, με το ρολόι να μηνμετρά τον χρόνο αλλά το τέλος του κόσμου!

Το 2020 το ρολόι έδειχνε 100 δευτερόλεπτα και πλέον έχει πέσει στα 90 με αφορμή -κυρίως- τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Bulletin of Atomic Scientists, που από το 1947 έχει αναλάβει αυτό το «συμβολικό» έργο, μετά την ίδρυσή του από τον Αλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες, αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον τη νέα «ώρα» που δείχνει το ρολόι, το οποίο μετρά πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια παγκόσμια καταστροφή. Οι δείκτες προχώρησαν κατά 10 δευτερόλεπτα και πλέον απομένουν μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα που όλοι εύχονται να μην σημάνει ποτέ.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1992, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείκτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1953, το 2018 και το 2019 είχαν φτάσει στα 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Το Bulletin of Atomic Scientists ιδρύθηκε το 1945 από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και άλλους επιστήμονες που εργάστηκαν στο σχέδιο Μανχάταν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Κάθε χρόνο οι ειδικοί αυτοί «κινούν» τους δείκτες του ρολογιού, εξετάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.
 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/roloi-tis-apokalypsis-90-deyterolepta-prin-telos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .