Τετάρτη, Ιανουαρίου 18

Μπορώ να δώσω κουβέρτα στο κουνέλι μου;

Τα οικόσιτα κουνέλια τείνουν να προσαρμόζονται εύκολα στη ζεστή και άνετη θερμοκρασία του εσωτερικού ενός σπιτιού/διαμερίσματος, ενώ η στάση τους μπορεί να επηρεαστεί όταν ζουν σε θερμές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι γίνεται, λοιπόν, στην περίπτωση των πολύ κρύων ημερών;

Οι πιο μεγάλοι κίνδυνοι για κουνέλια εξωτερικού χώρου..

Όσοι έχετε επιλέξει να αφήνετε το κουνέλι σας μόνιμα σε εξωτερικό χώρο, επιβάλλεται να γνωρίζετε τους κινδύνους που μπορεί να διατρέξει. Δεν έχει σημασία αν ζει σε μπαλκόνι, κήπο ή αυλή γιατί κάποιοι κίνδυνοι είναι κοινοί..

Δίλημμα: Κουνέλι για εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;

Όλο και περισσότερα κουνέλια γίνονται κατοικίδια και γιατί όχι; Οι γάτες και οι σκύλοι ζουν επίσης σε εσωτερικούς χώρους κι έχει αποδειχθεί πως η συμβίωση μεταξύ ζώου και ανθρώπου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και στους δύο. Υπάρχουν όμως πολλοί ιδιοκτήτες κουνελιών που θεωρούν πως τα κουνέλια πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας αναλύσουμε, λοιπόν, τους πιο συνηθισμένους από αυτούς για να λυθούν τυχόν απορίες και παρεξηγήσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζώο..

Το κουνέλι μου δεν τρώει σανό! Τι να κάνω;

Στο προηγούμενο άρθρο, αναφέρθηκα λεπτομερώς στο πόσο σημαντικός είναι ο σανός στη διατροφή ενός κουνελιού. Τα κουνέλια μασουλούν όλοι την ώρα και, όπως είναι λογικό, θα επιλέξουν την πιο γευστική επιλογή όταν έχουν την δυνατότητα. Ο σανός, φυσικά, και η μονότονη γεύση του δεν είναι πάντα μέσα στις επιλογές τους. Ακολουθούν, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να κάνετε το κουνέλι σας να τρώει περισσότερο σανό..

Γιατί ο σανός είναι τόσο σημαντικός για τα κουνέλια;

Πολλοί αναγνώστες μου στέλνουν, κατά καιρούς, μηνύματα ρωτώντας με ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να ταΐζουν το κουνέλι τους. Η απάντηση που τους δίνω είναι μόνο μία και αποτελεί την πιο σημαντική συμβουλή: σανός! Το κουνέλι σας πρέπει να τρώει σανό!

Χειροποίητα Παιχνίδια Κουνελιών..

Πολλοί ιδιοκτήτες κουνελιών εκπλήσσονται με το πόσο παιχνιδιάρικα είναι τα κατοικίδια ζώα τους. Τα περισσότερα κουνέλια θα εκτιμήσουν μια συλλογή απλών παιχνιδιών. Δεν χρειάζεται χρήμα και κόπο για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας! Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε δημιουργικοί και να δώσετε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο του αρέσει να παίζει!

3 βασικά κριτήρια για να πάρετε κουνέλι στο παιδί σας..

Σκέφτεστε να πάρετε κουνέλι στο παιδί σας; Λίγα άσχημα πράγματα θα ακούσει κανείς για το συγκεκριμένο ζώο και ίσως να πιστεύετε πως είναι το ιδανικό κατοικίδιο. Άλλωστε, δεν φαίνεται να έχει πολλές απαιτήσεις και δεσμεύσεις συγκριτικά με έναν σκύλο ή μια γάτα. Σωστά; Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για αυτό το κατοικίδιο!

Φροντίζοντας το κουνέλι σας στη ζέστη..

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε να παρακολουθείτε το κουνέλι σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα κουνέλια δεν ανέχονται τις ανεβασμένες θερμοκρασίες και μπορούν πραγματικά να πεθάνουν από υπερθέρμανση. Κάθε κουνέλι αντέχει διαφορετικά τη θερμότητα γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρατηρήσετε το κουνέλι σας καθημερινά. Πώς μπορώ να διατηρήσω το κουνέλι μου δροσερό; Βεβαιωθείτε ότι το κουνελάκι…… Continue reading Φροντίζοντας το κουνέλι σας στη ζέστη..

Πως να βοηθήσετε στις Διασώσεις Κουνελιών..

Οι περισσότερες διασώσεις κουνελιών στηρίζονται αποκλειστικά σε δωρεές και, δυστυχώς, πολλά Φιλοζωικά Ιδρύματα κλείνουν καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά για να κρατήσουν τη διαχείρισή τους σε λειτουργία. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να συνεισφέρετε..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 3)..

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα και αγαπούν να παίζουν μόνα τους, μεταξύ τους, με άλλα ζώα ή με τους ανθρώπους. Αν είστε νέος ιδιοκτήτης κουνελιού ή απλά δεν ξέρετε πως να παίξετε με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 2)..

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα και αγαπούν να παίζουν μόνα τους, μεταξύ τους, με άλλα ζώα ή με τους ανθρώπους. Αν είστε νέος ιδιοκτήτης κουνελιού ή απλά δεν ξέρετε πως να παίξετε με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας..

Πως να παίξεις με το κουνέλι σου (part 1)..

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα και αγαπούν να παίζουν μόνα τους, μεταξύ τους, με άλλα ζώα ή με τους ανθρώπους. Αν είστε νέος ιδιοκτήτης κουνελιού ή απλά δεν ξέρετε πως να παίξετε με το κατοικίδιό σας, υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσετε το κουνέλι σας..

Εκατοντάδες κουνέλια υποφέρουν από μοναξιά..

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Κέντρο SPCA της Σκοτίας, εκατοντάδες κουνέλια εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους όταν κουράζονται να τα φροντίζουν. Μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες, είναι ότι τα παιδιά της οικογένειας, που ζήτησαν αρχικά ένα κουνέλι, βαρέθηκαν μόλις πέρασε η επιθυμία της αγοράς ενός κατοικίδιου..

Ιεραρχία και Συμπεριφορά μεταξύ Κουνελιών..

Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η σχέση μεταξύ των κουνελιών είναι περίπλοκος και πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε. Δημιουργείται ένα είδος ιεραρχίας (ακόμη κι αν υπάρχουν μόνο δύο κουνέλια στον ίδιο χώρο) και η ιεραρχία αυτή μπορεί να συμπεριλαμβάνει και εμάς, τους ανθρώπους. Οι σχέσεις μεταξύ των κουνελιών ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την προσωπικότητά τους..

Τι συμβαίνει με το κουνέλι μου;

Τα κουνέλια είναι πολύ καλά στο να κρύβουν την αρρώστια τους επειδή, στην άγρια Φύση τους, οποιαδήποτε σημάδι ασθένειας τα καθιστά εύκολο στόχο για τα αρπακτικά. Οποιεσδήποτε αλλαγές στο κουνέλι σας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σοβαρές καθώς μπορεί να βρίσκεται ήδη σε απελπιστική ανάγκη κτηνιάτρου..

https://greekbunnyhouse.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .