Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών--ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΕΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...

Τόση μεγάλη φτώχεια που μας φέρατε που ούτε τα αναγκαία δεν μπορούμε να πάρουμε

Οικονόμου: Από την άνοιξη και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

«Για να προκύψει μία κυβέρνηση σταθερή, συμπαγής, μια κυβέρνηση σαν κι αυτή που πρέπει να έχει μία χώρα σαν την Ελλάδα στο περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, θα χρειαστούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3.

“Εμείς επίμονα λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και υπήρχε έντονη αμφισβήτηση γι’ αυτό. Λέγαμε ότι δεν θα παίξουμε θεσμικά με τις εκλογές, δεν θα γίνει αλλαγή του εκλογικού νόμου”, υπογράμμισε. Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δήλωσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. “Ανακοινώσεις ονομάτων στελεχών που δεν ήταν βουλευτές, για την περιφέρεια στην οποία θα δραστηριοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 8-9 μήνες. Και μάλιστα, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδικασία, έλεγαν κάποιοι ότι για να ανακοινώνονται ονόματα είναι κοντά οι εκλογές. Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι συμπληρωμένα, ολοκληρωμένα, με την έννοια ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ξανά υποψήφια. Πάντα όμως θα υπάρχει μια ισχυρή δόση ανανέωσης. Καινούρια πρόσωπα που θα δοκιμαστούν στο στίβο της πολιτικής, που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Πολύ έγκαιρα θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και το επόμενο διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς την ‘Ανοιξη, θα πυκνώνουν και οι ανακοινώσεις καινούργιων προσώπων που θα συμπορευθούν στην προσπάθεια αυτή”, πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Οικόνομου είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει με την κοινωνία σχέση εμπιστοσύνης( έτσι θέλουν να πιστεύουν) η οποία έχει οικοδομηθεί με την πολιτική που ακολουθείται ώστε η Ελλάδα να είναι πολύ ανθεκτική στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

“Στην πολιτική που άνοιξε δρόμους για τους πολίτες, σε όλα αυτά που έχουν φέρει τον Έλληνα πολίτη να ζει σήμερα πολύ καλύτερα από όσο ζούσε την περίοδο 2015-2019. Μια σχέση η οποία μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε, να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να αναλαμβάνουμε γενναία το κόστος και την ευθύνη. Όλα μετρούν. Το ζητούμενο, όμως, είναι ποια Κυβέρνηση, ποιον Πρωθυπουργό, ποιο υπόδειγμα διακυβέρνησης είναι αυτό που έχει ανάγκη μια χώρα σαν την Ελλάδα στην εποχή που ζούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική της, στα αποτελέσματα που αυτή φέρνει, στις επιδόσεις της, αλλά και στην προοπτική που έχει για το αύριο η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας”, σημείωσε.


“Πρέπει να είναι κανείς απόλυτα φανατισμένος κομματικά για να μην αντιλαμβάνεται την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος. Και είναι πολύ μεγάλος υποκριτής αν δεν καταλαβαίνει πως οι κινήσεις που η έχει κάνει η Κυβέρνηση μας έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σε πολύ μικρότερο μέγεθος, απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, απ’ ό,τι η υπόλοιπη Ευρώπη. Αν ρίξει κανείς μια ματιά τι συμβαίνει στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, αντιλαμβάνεται ότι η χώρα μας και τώρα αντιμετωπίζει με πολύ μεγαλύτερη επάρκεια και το πρόβλημα αυτό. Η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, εξαιτίας και της στήριξης που παρείχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αναπληρώνει τις ελλείψεις αυτές με γενόσημα φάρμακα. Έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε οργανωτικό επίπεδο, σε Ιατρικούς Συλλόγους, σε φαρμακεία. Ο ΕΟΦ θα ενημερώνει ποια μπορεί να είναι τα υποκατάστατα. Απαγορεύσαμε τις παράλληλες εξαγωγές πολύ έγκαιρα με πολύ αυστηρές ποινές. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις που δεν θα μπορούν να υποκατασταθούν. Όλα δείχνουν ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα είναι παροδικό. Με μέθοδο, με σχέδιο, με ψυχραιμία, όπως έχουμε κάνει σε όλες τις κρίσεις που διαχειριστήκαμε, αντιμετωπίζουμε και αυτό”, συμπλήρωσε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.