Σάββατο, Ιανουαρίου 7

Θέλετε να χάσετε βάρος – Δείτε πώς θα δειπνήσετε έξω χωρίς να πάρετε κιλά

dinner_shutterstock_1206985765

Όταν έχετε κουραστεί να μαγειρεύετε στο σπίτι, μια βραδινή έξοδος ακούγεται ιδανική επιλογή.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που κάνετε προσπάθειες για απώλεια βάρους και δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με επιπλέον κιλά;

Αν προσέχετε το βάρος σας, αυτό δεν θα πρέπει να σας εμποδίζει από το να μπορείτε να βγείτε έξω και να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο με φίλους και οικογένεια.

Σημαίνει απλώς ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώτε και πόσο τρώτε.

Διατροφολόγος εξηγεί πώς μπορείτε να γευματίζετε έξω και να χάνετε, ταυτόχρονα βάρος.

Δώστε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας

Αν και φαίνεται παράξενο, είναι όντως δυνατόν να πάτε σε ένα εστιατόριο και να παραγγείλετε ένα πιάτο με ζυμαρικά όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Ωστόσο, παρόλο που είναι νόστιμα, προσπαθήστε να μην τα φάτε όλα. Αντιθέτως, προσπαθήστε να φάτε λίγο από αυτά και να τα συνδυάσετε με κάποιες άλλες χορταστικές αλλά πιο υγιεινές επιλογές.

«Οι μερίδες των εστιατορίων είναι τεράστιες, γι’ αυτό αξίζει να χωρίσετε ένα κυρίως πιάτο και να παραγγείλετε μια επιπλέον σαλάτα και ένα ορεκτικό λαχανικών για να τα μοιραστείτε». Επιπλέον, θα έχετε περισσεύματα για να φάτε την επόμενη μέρα!

Πιείτε έξυπνα

Όταν βγαίνετε για φαγητό με φίλους ή/και την οικογένεια, μπορεί μερικές φορές να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε μια μεγάλη επανένωση ή γιορτή. Και αυτό από μόνο του αποτελεί αφορμή για να πιείτε το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό ή κρασί.

«Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, βοηθάει πραγματικά να προσέχετε την κατανάλωση αλκοόλ», εξηγεί. «Και, αν πίνετε, να πίνετε μαζί με ένα γεύμα». Αν δεν πίνετε αλκοόλ, γενικότερα, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή του ποτού σας είναι η πιο υγιεινή που μπορείτε να κάνετε.

«Περιορίστε τα ποτά με αναψυκτικά και ζαχαρούχα σιρόπια».

Φάτε πριν… φάτε

Έχετε φάει ποτέ σκόπιμα λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας γνωρίζοντας ότι θα βγείτε έξω και θα απολαύσετε ένα μεγάλο γεύμα; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος σε αυτή τη συνήθεια.

«Συχνά πεινάμε όταν φτάνουμε στο εστιατόριο», μοιράζεται η Young. «Η κατανάλωση ενός υγιεινού σνακ μία ή δύο ώρες πριν βγούμε έξω βοηθάει».

Η παράλειψη γευμάτων έχει, επίσης, συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Επομένως, είναι σημαντικό να τρώτε κάθε γεύμα και να μην αφήνετε τον οργανισμό σας να πεινάει.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με σούπα ή σαλάτα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που φέρνουν οι σερβιτόροι στο τραπέζι σας είναι ένα καλάθι με ψωμί. Και παρόλο που είναι δελεαστικό, υπάρχουν καλύτερες επιλογές όταν τρώτε έξω, στην περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε κιλά.

«Αντί να φάτε ολόκληρο το καλάθι με το ψωμί, κάτι που κάνουμε συχνά όταν καθόμαστε στο εστιατόριο και περιμένουμε να έρθει το κυρίως πιάτο μας, παραγγείλτε ένα υγιεινό ορεκτικό».

Η διατροφολόγος, προτείνει να απολαύσετε μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά ή μια σούπα με βάση τα λαχανικά.

Τα λαχανικά μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικό όταν προσπαθείτε να μην τρώτε υπερβολικά και προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .