Παρασκευή, Ιανουαρίου 13

Εκατοντάδες κουνέλια υποφέρουν από μοναξιά..

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Κέντρο SPCA της Σκοτίας, εκατοντάδες κουνέλια εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους όταν κουράζονται να τα φροντίζουν.Εκατοντάδες κουνέλια υποφέρουν από μοναξιά..

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Κέντρο SPCA της Σκοτίας, εκατοντάδες κουνέλια εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους όταν κουράζονται να τα φροντίζουν.

Το 2020 το συγκεκριμένο Φιλοζωικό Κέντρο έσωσε περίπου 728 κουνελάκια ενώ το 2022 πήρε, υπό την προστασία του, τουλάχιστον 550. Οι υπεύθυνοι της SPCA, τονίζουν ότι εκατοντάδες κουνελάκια ζουν θλιβερές, μοναχικές ζωές. Υποστηρίζουν πως τα εν λόγω θηλαστικά είναι έξυπνα, κοινωνικά ζώα και, ως εκ τούτου, απαιτείται αμέριστη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους.

«Μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες που ακούμε, είναι ότι τα παιδιά της οικογένειας, που ζήτησαν αρχικά ένα κουνέλι, βαρέθηκαν μόλις πέρασε η επιθυμία της αγοράς ενός κατοικίδιου», τόνισε ο υπεύθυνος του Κέντρου, Mike Flynn, στο BBC. «Αυτά τα δυστυχή ζώα, υποφέρουν κυριολεκτικά, ζώντας δυστυχισμένα και μοναχικά», συμπληρώνει. Όπως ο ίδιος σημειώνει, ότι τα κατοικίδια χρειάζονται καλύτερη νομική προστασία έναντι της αμέλειας.

_______________

Αποτελεί γεγονός και μια θλιβερή πραγματικότητα! Τα παραπάνω στατιστικά αποτελούν ένα μικρό δείγμα, το οποίο μας παρέχετε μονάχα από ένα Φιλοζωικό Κέντρο. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα κουνέλια ζούνε μια μίζερη ζωή; Πόσα κουνέλια εγκαταλείπονται, δίνονται, χαρίζονται, θανατώνονται ή πετιούνται; Και για ποιο λόγο; Επειδή βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε ή κάναμε το χατήρι του παιδιού μας. Και στο τέλος τα εγκαταλείψαμε χωρίς να σκεφτούμε πως όλα αυτά τα ζώα δεν έφταιξαν σε τίποτα ώστε να έχουν μια ζωή γεμάτη άγχος, αλλαγές περιβάλλοντος, ταλαιπωρία και θάνατο!

Γι’ αυτό υπενθυμίζω συνέχεια μέσω των άρθρων μου πως, πριν πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε ένα κουνέλι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο, πρέπει να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά! Οφείλεται να κάνετε λίγο στην άκρη τον ενθουσιασμό, που σας κατακλύζει προς στιγμήν, και να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας:

  • Θα είστε σε θέση να του παρέχετε μια σωστή διατροφή;
  • Θα είστε σε θέση να βρίσκετε πάντα σε ετοιμότητα και σε συχνή ενημέρωση για θέματα υγείας, διατροφής, καλλωπισμού, επικοινωνίας και ψυχολογίας του ζώου;
  • Θα μπορείτε να του κρατάτε συντροφιά κάθε μέρα;
  • Θα μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στο να μάθετε την προσωπικότητα του κουνελιού σας για μια καλύτερη επικοινωνία;
  • Τα κουνέλια, ξέρετε, ζούνε περίπου 10 χρόνια. Θα είστε σε θέση να φροντίζετε ανελλιπώς ένα ζώο για την επόμενη δεκαετία της ζωής σας;
  • Θα είστε δίπλα του όταν αρχίσει να γερνάει και μέχρι το τέλος της ζωής του;

Είναι τεράστια ευθύνη να αναλαμβάνεις την ποιότητα ζωής κάποιου άλλου, κυρίως όταν πρόκειται για ένα ζώο. Βλέπετε, το ζώο δεν έχει πάντα τη δυνατότητα να σου δείχνει τι ακριβώς έχει ανάγκη εκείνη τη στιγμή κι αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε!

Σαφώς υπάρχουμε όλοι εμείς που, μέσω των Sites μας, μοιραζόμαστε μαζί σας τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας. Που προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε για καθετί καινούργιο που μπορεί να βοηθήσει και να διευκολύνει τη ζωή του ζώου αλλά και τη δική σας. Ο στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σε μια καλύτερη επικοινωνία και συμβίωση μεταξύ κουνελιού και ανθρώπου. Αλλά αυτό δεν αρκεί!

Η ευθύνη παραμένει και θα είναι όλη δική σας! Γιατί, όπως οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, κάθε κουνέλι είναι ξεχωριστό. Πολλές φορές, χρειάζεται μεγάλη υπομονή και προσπάθεια. Δεν είναι όλα ιδανικά κι εύκολα και, σε καμία περίπτωση, μην επηρεάζεστε από εικόνες και videos του Internet. Γι’ αυτό, λοιπόν, αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι, ΜΗΝ πειραματίζεστε! Μην αποκτάτε κατοικίδια για να αντιληφθείτε στην πορεία ότι τελικά ήταν μια λάθος επιλογή!

 https://greekbunnyhouse.wordpress.com/201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .