Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ηλεία: Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους

Η εικόνα θα παραμείνει εκεί έως την Κυριακή Α΄ Νηστειών

Ηλεία: Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους

Χθες Κυριακή, 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με την ιεροπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής εικόνας αυτού, από το Ιστορικό Ναϋδριό του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Η Ιερή εικόνα μεταφέρθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου και την υποδέχθηκε μαζί με τον ιερό Κλήρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής όπου εκεί θα τελεστούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις 9 και 10 Φεβρουαρίου για τον Άγιο Χαράλαμπο.

Στις 4:40 με πομπή ξεκίνησε η Θαυματουργή εικόνα από το παρεκκλήσι με την συνοδεία πλήθους ιερέων και πιστών, και κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Την Ιερή εικόνα υποδέχθηκε ο ποιμενάρχης Ηλείας, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε αμέσως μετά την είσοδο της Σεπτής Εικόνας του Αγίου στο Ναό.


Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Κυριακής έως την Κυριακή Α΄ Νηστειών ενώ καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιείται παράκληση για τον Άγιο Χαράλαμπο.

 pronews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.