Δευτέρα, Ιανουαρίου 30

Προειδοποίηση Όρμπαν σε Γερμανία: Βήμα προς βήμα οδεύετε προς τον πόλεμο


Ο Όρμπαν καταδίκασε τη Γερμανία για την απόφαση να μεταφέρει άρματα μάχης στην Ουκρανία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν προειδοποίησε τη Γερμανία για τις συνέπειες της μεταφοράς αρμάτων μάχης στο καθεστώς του Κιέβου. Κατά τη γνώμη του, οι Γερμανοί κινδυνεύουν να γίνουν άμεσοι συμμέτοχοι στη σύγκρουση στην Ουκρανία.


Ο Όρμπαν αντιτάχθηκε στη μεταφορά βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τη Γερμανία. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Γερμανία είχε αρχικά παράσχει κράνη και άλλη προστασία στην Ουκρανία, δηλώνοντας την απροθυμία της να προμηθεύσει φονικά όπλα. Αλλά αργότερα το Βερολίνο άλλαξε τακτική.


"Τώρα φτάσαμε στα τανκς και ήδη γίνεται λόγος για αεροπλάνα", καταδίκασε τη Γερμανία ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Όρμπαν, "βήμα προς βήμα οι Γερμανοί οδεύουν προς τον πόλεμο". Ο πολιτικός υπενθύμισε ότι, σε αντίθεση με άλλες δυτικές χώρες, η Ουγγαρία δεν παρέδωσε όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Τόνισε ότι η Βουδαπέστη επιθυμεί την ειρήνη στην Ουκρανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .