Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πώς να καθαρίσετε εύκολα την γυάλινη εστία της κουζίνας

katharisma-kouzina

Υπάρχουν απλές, φυσικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό της γυάλινης εστίας στην κουζίνα σας, έτσι ώστε η δύσκολη αγγαρεία που μοιάζει η διαδικασία καθαρισμού της, να φαίνεται, πια, παιχνιδάκι.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι περίπου 20 λεπτά και μερικά κοινά αντικείμενα από τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

«Ο χρυσός κανόνας για τον καθαρισμό γυάλινων εστιών είναι το less is more», εξηγεί στο Woman and Home ο Chris Wootton, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικιακού καθαρισμού Poppies. «Σίγουρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επιστρατεύσετε το βαρύ πυροβολικό και να χρησιμοποιήσετε ακριβά χημικά».

Απενεργοποιήστε και αφήστε να κρυώσει

Προτού εντρυφήσετε στην τεχνογνωσία για τον καθαρισμό μιας γυάλινης εστίας είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι επιφάνειες πρέπει να είναι εντελώς κρύες πριν από τον καθαρισμό.

Οι περισσότερες μάρκες γυάλινης κουζίνας έχουν προσθέσει μια εύχρηστη λυχνία που δείχνει αν η επιφάνεια είναι καυτή ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του κάθε ματιού. Αυτό το βασικό μέτρο ασφαλείας θα διασφαλίσει ότι τα εργαλεία καθαρισμού είναι ασφαλή στη χρήση χωρίς τον κίνδυνο να καούν, να λιώσουν ή να πιάσουν φωτιά.  Αυτό συνιστάται, επίσης, κατά τον καθαρισμό των καλύτερων φορητών επαγωγικών εστιών, καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι κατασκευασμένες από γυαλί.

Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό διάλυμα καθαρισμού

«Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε μια γυάλινη εστία είναι να σκουπίζετε την εστία μετά από κάθε χρήση με ένα φυσικό καθαριστικό κουζίνας», λέει η Alicia Sokolowski, πρόεδρος και συν-διευθύνουσα σύμβουλος της AspenClean.

Ωστόσο, η πιο αγαπημένη μέθοδος που προτείνουν οι ειδικοί στο Woman and Home είναι ο καθαρισμός με ξύδι. Προτείνουν να φτιάξετε το δικό σας DIY καθαριστικό διάλυμα, επειδή το ξύδι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό προϊόν και επομένως ένα εξαιρετικό συστατικό που πρέπει να έχετε πρόχειρο για τον καθαρισμό της κουζίνας.

«Ανακατέψτε ένα διάλυμα ζεστού νερού και λευκού ξυδιού, μια αναλογία 50/50 αποδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα», εξηγεί ο Chris. Βάλτε το αραιωμένο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε όλη την επιφάνεια των ματιών και αφήστε το όξινο διάλυμα να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Επειδή το ξύδι είναι απαλλαγμένο από τοξίνες και απαλό για τις επιφάνειες της κουζίνας, προτιμάται, επίσης, για τον καθαρισμό του ψυγείου, τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων, ακόμα και για την αφαίρεση αλάτων σε έναν βραστήρα.

Σκουπίστε με πανί μικροϊνών

Αφού αφήσετε αρκετό χρόνο στο διάλυμα ξυδιού ή στο φυσικό καθαριστικό σας να διαλύσει τυχόν λίπη και βρωμιά στην επιφάνεια, είναι ώρα να το σκουπίσετε.

Απλώς σκουπίστε κάθε ίχνος του καθαριστικού προϊόντος με ένα υγρό πανί μικροϊνών. «Συνιστούμε τη χρήση ενός καθαρού πανιού μικροϊνών, καθώς εξαλείφει έως και το 99,9% των βακτηρίων και αποτρέπει την εξάπλωση των βακτηρίων σε όλες τις επιφάνειες», εξηγεί η Alicia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.