Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ισίδωρος Κούβελος: Έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, δηλώνει πως ο τέως βασιλιάς θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους. Ισίδωρος Κούβελος: Έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ώρα που έχει ξεσπάσει μεγάλη κουβέντα στον δημόσιο διάλογο για το αν έπρεπε ή όχι να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Ισίδωρος Κούβελος δηλώνει υπέρ της άποψης ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρακτική που προβλέπεται και ακολουθήθηκε σε όλες τις ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις».

Δηλαδή, «ο εκλιπών να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους!».

«Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους;», δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αναλυτικά η δήλωσή του Ισίδωρου Κούβελου:

«Πολύ μελάνι χύθηκε τις τελευταίες ώρες, μετά τον θάνατο του βασιλιά Κωνσταντίνου, για το αν θα έπρεπε να ταφεί με τιμές που αναλογούν σε πρώην αρχηγό κράτους!

Και επειδή το μελάνι είναι συνήθως μαύρο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν την ευκαιρία να ξεθάψουν την Ιστορία και να επιχειρήσουν να τη ξαναγράψουν ανάλογα με το τι πιστεύουν πως πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση του εκλιπόντος.

Ζούμε σε εποχές που είναι άκρως επικίνδυνο να αναθεωρείται η Ιστορία ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός και σύμφωνα με τις προσωπικές του ιδεοληψίες. Φρονώ, λοιπόν, πως και στην περίπτωση του πρώην βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου και μέχρι πρότινος απλώς βασιλιά Κωνσταντίνου, θα πρέπει να εφαρμοστεί η πρακτική που προβλέπεται και ακολουθήθηκε σε όλες τις ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις και συνεπώς ο εκλιπών να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους!

Υπάρχει κανένας που μπορεί να ισχυριστεί πως ο εκλιπών δεν υπήρξε για ένα διάστημα νόμιμος αρχηγός του κράτους;

Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον και εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη Ιστορία που μας συνοδεύει, απέναντι στην οποία πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση ειλικρινείς.

Εμένα πάντως ποτέ δεν με φόβισε το παρελθόν μας αλλά αντίθετα, πάντα μου έδινε ελπίδα για το μέλλον».

 https://www.ieidiseis.gr/ellada/180230/isidoros-koyvelos-eprepe-na-tafei-me-times-arxigoy-kratous-o-teos-vasilias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.