Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Κακάο: Βελτιώνει το κυκλοφορικό στα πόδια, διευκολύνει το περπάτημα

Κακάο: Βελτιώνει το κυκλοφορικό στα πόδια, διευκολύνει το περπάτημα 

Image by Plants World from Pixabay Κακάο: Βελτιώνει το κυκλοφορικό στα πόδια, διευκολύνει το περπάτημα

Κακάο: Βελτιώνει το κυκλοφορικό στα πόδια, διευκολύνει το περπάτημα

Το κακάο σε υψηλές δόσεις μάλλον βελτιώνει την καθημερινότητα των ασθενών με περιφερική αρτηριακή νόσο και από ό,τι φαίνεται τους βοηθάει να βαδίζουν καλύτερα

Η κατανάλωση κακάο μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του περπατήματος για ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας προκαταρκτικής έρευνας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Circulation Research της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Σε μια μικρή μελέτη σε 44 ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο ηλικίας άνω των 60 ετών, όσοι έπιναν ρόφημα που περιείχε κακάο πλούσιο σε φλαβονοειδή τρεις φορές την ημέρα για έξι μήνες, ήταν σε θέση να περπατήσουν μέχρι και 43 μέτρα περισσότερα, σε 6 λεπτά δοκιμή βάδισης, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν κακάο.

Εκείνοι που έπιναν το πλούσιο σε φλαβονοειδή κακάο της δοκιμής είχαν επίσης βελτιωμένη ροή αίματος στα πόδια τους.

Φλαβονοειδή: Ποια είναι, θεραπευτικές ιδιότητες και πηγές 

Η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος είναι μία πάθηση των κάτω άκρων, όπου παρατηρείται στένωση ή απόφραξη των αρτηριών του ποδιού, η οποία συνήθως οφείλεται σε αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών).

Αρτηριοσκλήρυνση και Αθηροσκλήρωση: Που διαφέρουν και ποιους κινδύνους εγκυμονούν 

Οι αρτηρίες των κάτω άκρων ξεκινούν από τη λεκάνη (πύελο) εκεί που η αορτή, η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματός μας, διχάζεται στην δεξιά και αριστερή λαγόνια αρτηρία. Οι λαγόνιες αρτηρίες διασχίζουν τη λεκάνη και συνεχίζουν στις βουβωνικές χώρες ως μηριαίες αρτηρίες.

Η νόσος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 40 ετών και άνω, με τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα να είναι ο πόνος, το σφίξιμο, οι κράμπες, η αδυναμία ή άλλη δυσφορία στους μύες των ποδιών κατά το περπάτημα.

Φραγμένες αρτηρίες στα πόδια; Ανακαλύψτε το άμεσα με ένα τεστ 

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη επιλέχθηκαν τυχαία να πίνουν γάλα ή νερό αναμεμειγμένο με το περιεχόμενο ενός πακέτου σκόνης που περιείχε κακάο πλούσιο σε φλαβονοειδή ή πακέτο σκόνης εικονικού φαρμάκου χωρίς κακάο (placebo). Η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια τους περπατήματος μετρήθηκε στην αρχή της μελέτης και μετά από έξι μήνες.

Όπως είπαμε, λοιπόν και προηγουμένως εκείνοι που έπαιρναν το υπό δοκιμή σκεύασμα περπατούσαν πιο γρήγορα και πιο πολύ μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 λεπτών, 43 μέτρα περισσότερο κατά μέσο όρο.

Με εργαστηριακές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία, οι ερευνητές βρήκαν επίσης αυξημένη μιτοχονδριακή δραστηριότητα, αυξημένη πυκνότητα τριχοειδών αγγείων και άλλες βελτιώσεις στην κατάσταση των μυών σε όσους έπαιρναν το σκεύασμα με το κακάο.

Και μη βιαστεί να πει κάποιος ότι, τα 43 μέτρα δεν είναι δα και τίποτα, καθώς οι εν λόγω ασθενείς έχουν δυσκολία στο περπάτημα που ομοιάζει με εκείνη των ατόμων με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα, οι μύες των ποδιών τους δεν έχουν επαρκή ποσότητα αίματος, κάτι που οδηγεί σε τραυματισμό τους.

Φτωχή κυκλοφορία αίματος στα πόδια~Μέθοδοι αποτροπής 

Προσοχή, όμως, μιλάμε αποκλειστικά για τη φυσική μη ζαχαρούχα σκόνη κακάο, που βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη μαύρη σοκολάτα (> 85% κακάο). Η κανονική σοκολάτα όχι μόνο δεν περιέχει τα φλαβονοειδή του κακάο, άρα όχι και τα ευεργετικά του στοιχεία, αλλά και ένα πλήθος άλλων συστατικών που δεν θεωρούνται υγιεινά.

Ακόμη καλλίτεροι οι Καρποί κακάο ή cacao beans, γεμάτοι αντιοξειδωτικά και ευεργετικές ιδιότητες
ή με κατάλληλους συνδυασμούς: Μαύρη σοκολάτα και ελαιόλαδο επιδιορθώνουν βλάβες των αγγείων 

Πηγή άρθρου: ygeiamou.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Έχω να προτείνω σε όλους τους φίλους του σάιτ και όλους τους γιατρούς και θεραπευτές να γνωρίσουν την ΦΥΣΙΚΗ και απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη:

Μία ΦΌΡΜΟΥΛΑ ΥΓΕΊΑΣ η οποία αποτελείται από 3 συστατικά: 

Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)

σε συνδυασμό όλα μαζί σε κάθε κάψουλα, ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 44734/12-5-2017

Το συγκεκριμένο καθαρίζει τις αρτηρίες, ώστε να αποφύγουμε τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας, ενώ εάν συνδυαστεί και με την λήψη φυκιών A.F.A, τα οποία επιδρούν πολύ σημαντικά και θετικά στην ελαστικότητα των αρτηριών, ως συμπλήρωμα διατροφής.

και τέλος τα υπερ-πολύτιμα ΩΜΈΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΆ:

Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς.

Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών (συμβάλλει και κατά του άγχους

Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}! 

Για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!https://www.proionta-tis-fisis.com/kakao-veltionei-to-kykloforiko-sta-podia-diefkolynei-to-perpatima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.