Κυριακή, Ιανουαρίου 1

Οι κορυφαίες βασιλόπιτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

vasilopites 2022 1 header olive

Είναι η μεγάλη σταρ των ημερών. Γλυκιά και εντυπωσιακή, η βασιλόπιτα αχνίζεται με ζάχαρη, γαρνίρεται με σοκολάτα ή στολίζεται με αμύγδαλα. Κάποιοι την κάνουν τσουρέκι με τα αρώματα του βουτύρου και το μαχλέπι να πρωταγωνιστούν. Άλλοι φουρνίζουν πορτοκαλένιο κέικ με τριμμένο αμύγδαλο, βανίλια και μπαχαρικά. Σε κάθε περίπτωση, η βασιλόπιτα είναι απολαυστικότατη αρκεί να την προμηθευτούμε από εκείνους που ξέρουν καλά την τέχνη της.

Πελίτ
Αφράτη και αέρινη, σαν σύννεφο, μοσχοβολάει φρέσκο βουτύρο, μαχλέπι και μαστίχα. Με δύο λόγια, αυτή η βασιλόπιτα είναι το απόλυτο τσουρέκι. Πασπαλισμένη με σουσάμι και μαυροκούκι, είναι πάντα ολόφρεσκη και διατηρείτε τέλεια για μέρες.
Ρόδου 9 & Μιλτιάδου, Μαρούσι, τηλ.: 210 8068 696

Pastry Family
Πορτοκαλένιο κέικ με τριμμένο αμύγδαλο και ελάχιστη ζάχαρη. Αυτή η βασιλόπιτα είναι φημισμένη σε όλη την Αθήνα για τη φίνα υφή της και την υπέροχη γεύση της. Φροντίστε να πάτε νωρίς για να προλάβετε ή να την παραγγείλετε κάποιες μέρες πριν.
Ριζάρη 19, Αθήνα, τηλ.: 210 7210 987

Desire
Κέικ κλασικό και αγαπημένο που μοσχομυρίζει αμύγδαλο. Φτιαγμένη με τα αγνότερα των υλικών η βασιλόπιτα του θρυλικού αυτού ζαχαροπλαστείου γίνεται ανάρπαστη κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση της αλλά και για το ρετρό γαρνίρισμά της.
Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3632 333

Lido
Από τις πιο αυθεντικές πολίτικες βασιλόπιτες της Αθήνας. Το Lido κάθε χρόνο ξεφουρνίζει εκατοντάδες τσουρεκένιες βασιλόπιτες, σε διάφορα μεγέθη, και ξεπουλάει μέσα σε ελάχιστες ώρες. Ένα είναι βέβαιο: αξίζει να περιμένετε στην ουρά.
Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ.: 210 7516 898

Μέλισσα
Βιολογικό αλεύρι και γάλα, βούτυρο γάλακτος και ολόφρεσκα αβγά είναι μόνο μερικά από τα υλικά άριστης ποιότητας που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν βασιλόπιτες απίστευτης νοστιμιάς. Δοκιμάστε επίσης τη γιορτινή δανέζικη κουλούρα που είναι γεμιστή με πλούσια κρέμα.
Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ.: 210 5711 055

Ourse
O Σπύρος Πεδιαδιτάκης πάει τη βασιλόπιτα σε άλλο επίπεδο αφού ετοιμάζει Galette des Rois σε δύο εκδοχές: φιστίκι Αιγίνης και αμύγδαλο. Μπορείτε να την απολαύσετε μόνο κατόπιν παραγγελίας γι αυτό οργανωθείτε έγκαιρα.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ.: 212 1067 019

Θεσσαλονίκη

Blé
Αγνές πρώτες ύλες, φυσικό προζύμι και αριστοτεχνικό ψήσιμο είναι τα μυστικά. Φουσκωτές και βελούδινες οι βασιλόπιτες του Blé έχουν εξαιρετική γεύση αλλά και υπέροχη εμφάνιση αφού ξεχωρίζουν για τους περίτεχνους στολισμούς τους. Η ποικιλία τεράστια: κέικ, πολίτικο τσουρέκι, γεμιστές κ.ά.
Αγίας Σοφίας 19, τηλ.: 2310 220 008

Κουκουμέρια
Η βασιλόπιτα τους δε λείπει σχεδόν από κανένα θεσσαλονικιώτικο τραπέζι. Κέικ φτιαγμένο με παραδοσιακή συνταγή που μετράει έναν και πλέον αιώνα. Επίσης φτιάχνουν βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη αλλά και vegan.
Μικράς Ασίας 50, τηλ.: 2310 912 365

Χατζής
Εδώ που βασιλεύουν το βουβαλίσιο γάλα και τα σιροπιαστά θα βρείτε μια από τις πιο λαχταριστές βασιλόπιτες της πόλης. Φτιαγμένη με συνταγή παραδοσιακή είναι ολόιδια με τη σπιτική που έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας γι αυτό και αξίζει μια θέση στο φετινό τραπέζι.
Θεμιστοκλή Σοφούλη 73 & Αργοναυτών, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 417 808

Κόκκινος φούρνος
Τσουρέκι με τα όλα του. Η βασιλόπιτα που φτιάχνουν είναι φουσκωτή και μοσχοβολιστή, φτιαγμένη με τα καλύτερα υλικά, μπόλικο μεράκι και ιδιαίτερη τεχνική που της χαρίζει τέλεια υφή και γεύση. Μόλις ξεφουρνίζεται γίνεται αμέσως ανάρπαστη.
Αποστόλου Παύλου 1, τηλ.: 2310 206 337

 

20181228142900_vasilopita

olivemagazine.g

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .