Κυριακή, Ιανουαρίου 15

Αντιπροσωπεία προέδρων Ομογένειας στην κηδεία του ''τέως'';


'Οπως πιστοποιεί και η φωτογραφία (από παρέλαση ελληνική γιά 25 Μαρτίου στην Βοστώνη, 2005, με διοργανώτρια την τοπική Ομοσπονδία), οι ισόβιοι πρόεδροι των διαλυμένων Οργανώσεων της Ομογένειας ΗΠΑ, είχαν στενές σχέσεις διαχρονικά με ''καταστάσεις'' Ελλάδας. Π.χ. σχεδόν όλες και ειδικά η ελληνική Ομοσπoνδία Νέας Υόρκης, είχαν στενές σχέσεις με την χούντα του '67. Αλλά και με τον βασιλιά. Ιδιαίτερα η Ομοσπονδία Βοστώνης. Λέγεται ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης, θα ηγηθεί αντιπροσωπείας στην κηδεία του ''τέως'', μεταβαίνοντας στην Αθήνα, όπου ήδη ευρίσκονται οι του ''forum'', πρόεδρος διαλυμένης Ομοσπονδίας Σικάγου και πρ. πρόεδρος Ομοσπονδίας Φιλαδέλφειας, γιά ''επαφές'' με άσχετους με Ομογένεια πολιτικούς και την κηδεία.

Ο ''τέως'' και τα μικρόψυχα κόμματα
Τον απoκαλούν ''τέως βασιλιά'', τον Κωνσταντίνο (Γλύξμπουργκ). Γεννήθηκε στην Ελλάδα (Ψυχικό), υπήρξε ολυμπιονίκης (γιά την Ελλάδα), τον λένε μη 'Ελληνα πολίτη. 'Ηταν βασιλιάς, δηλ. αρχηγός του κράτους της Ελλάδας, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων κλπ. Τώρα στην κηδεία του, τον θάβουν ως κοινό θνητό και ως μη 'Ελληνα πολίτη. Πράξεις απαράδεκτες των διεφθαρμένων κομμάτων ''εξουσίας'' και ειδικά της γελοίας κυβέρνησης ''αρπακτικών'', που ενοχλούν και εμάς τους αντιβασιλικούς, με την ελεεινή μικρότητά τους. Ο ''Κοκός'', μην ξεχνάμε, είχε αποδεχτεί απόλυτα το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος γιά αβασίλευτη Δημοκρατία, Δεκ. 1974 και έπραξε ανάλογα.
- Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά της θλιβερής κυβέρνησης, αν οι ''βασιλικοί'' φιάξουν κόμμα με μπροστάρη κάποιον υιό του αποθανόντα ''τέως'', η ΝΔ χάνει αυτόματα το ολιγότερο 5 μονάδες.
- Oι (αρχαίοι) 'Ελληνες τιμούσαν τους νεκρούς, ακόμα και τους αντίπαλους. Μας εξέπληξε, επίσης, η κακομοιριά και η μικροψυχία ΣΥΡΙΖΑ-ίων και λοιπών ψευτο-αριστερών, σε ότι αφορά θάνατο και ταφή του ''τέως''.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' είχε προειδοποιήσει γιά το φιλοχρήματο ''λαμόγιο'' πολιτειακό γερουσιαστή Ροντ 'Αϊλαντ ΗΠΑ, Λου Ραπτάκη, που είναι και πρόεδρος της ουσιαστικά ανύπαρκτης οργάνωσης κοινοβουλευτικών ελληνικής καταγωγής (ΠαΔΕΕ), με το μηδενικό έργο σε ότι αφορά προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ γιά τα συχνά τους ταξίδια στην Ελλάδα, πληρώνει το γελοίο, σάπιο ελληνικό κράτος. O κύριoς αυτός επισκέπτεται 5-6 φορές τον χρόνο την Ελλάδα, με τα έξοδα πληρωμένα από την Βουλή και το υπ. Εξωτερικών. Τον ψάχνει και η Ευρ. 'Ενωση γιά χρηματικές ''κομπίνες'', ως παραλήπτη χορηγιών;;; (σύντομα)

- Η αγορά πολεμικών αεροπλάνων Rafale, έχει ''μίζα'';

- Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει, η ομάδα -επίπεδου καφετέριας- με τους ''παλιούς'' παίκτες που σέρνονται, δεν ανανεώθηκε.

- Ο ''μεγάλος λομπίστας Ζεμενίδης'' κάνει ''λόμπι'' στην... Αθήνα. Εκεί είναι τον περισσότερο χρόνο. Το άσχημο είναι ότι στις συχνές εμφανίσεις του στα (θέση 108 παγκόσμια) ευτελισμένα ΜΜΕ Αθήνας, ομιλεί ως... Ομογένεια.

- Κούλης Μητσοτάκης... Βρώμικος, ξεπέρασε και τον πατέρα του.

'Αγριο δούλεμα... ‘Αγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας κυβέρνησης ''άριστων'' του Κούλη Μητσοτάκη, το είπε: «Eμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. Όχι τώρα... Σε βάθος χρόνου... Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση».

Τσίπρας, Τσαβούσογλου στην Βραζιλία. Η μεγάλη διαφορά
Και οι δύο παρόντες στην ορκωμοσία του πρόεδρου Λούλα, πρωτοχρονιά. Την επόμενη ημέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε το αυτονόητο: Υπόβαλε τα σέβη του στο φέρετρο του ''αθάνατου'' Πελέ, που είχε εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα στο γήπεδο της ''Σάντος'', στην πόλη Sao Paulo, νότια της πρωτεύουσας Brasilia. Το είδαμε και στα αμερικάνικα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Ο 'Ελληνας, πρώην πρωθυπουργός, απών από την ιστορία. Η Ελλάδα, απούσα.
Σημ.: Ούτε σε επίπεδο πρέσβη εκπροσωπήθηκε στην ορκωμοσία Λούλα, η άθλια ελληνική κυβέρνηση της διαφθοράς. Ούτε σε επίπεδο πρέσβη τίμησε τον Πελέ. Τελευταίοι μήνες στην ''εξουσία'' και είναι απασχολημένη με μίζες, αρπαχτές και ''κουκούλωμα'' ανομιών.

Θυμάστε τον Χουάν Γκουαϊδό, τον γραφικό τύπο που αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος Βενεζουέλας, 2019, με τις ευλογίες των ΗΠΑ; Τώρα τον καθαίρεσαν οι βουλευτές του, αφού κατάλαβαν ότι ήταν γελοία περίπτωση. Μιά από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ''άριστων λαμόγιων'' του Κούλη, ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό, γιά να πωλήσει, ως δουλοπρεπής, εκδούλευση στις ΗΠΑ.

Παλαιότερα το CNN ήταν αξιόλογο, έγκυρο. Τα τελευταία χρόνια κατάντησε να είναι πρώτο σε ηλίθια προπαγάνδα υπέρ του αποτυχημένου Μπάιντεν, υπέρμαχο των εμβολίων, φανατικά υπέρ Ουκρανίας κ.ά. Δεν βλέπεται. Ψευτιές, παραπληροφόρηση με στόχο την αποβλάκωση των τηλεθεατών.

Μόλις η κυβέρνηση Κούλη είπε ότι ''θα'' επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν. μίλια, νότια της...Κρήτης, η Τουρκία απάντησε ''μαζευτείτε''. Και οι ''πατριώτες'', φυσικά, ''μαζεύτηκαν''. Δεν τέθηκε ακόμα θέμα γιά δυτ. Πελοπόννησο.

'Αχρηστοι πρόεδροι ομογενειακών Οργανώσεων
Πλησιάζουν οι εκλογές Ελλάδα και ξαφνικά μας προέκυψαν τα ''παραμάγαζα'' της ''Νέας Δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ. Οι ''νεκρές'' Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις, με πρόεδρους άχρηστους και ανίκανους. 'Εφιαξαν και άτυπο... forum(!!!), γιά να κουβεντιάζουν διαδικτυακά με αφελείς και άσχετους με Ομογένεια πολιτικούς Ελλάδας, σαν τον Βορίδη και τον Κατρούγκαλο, γιά το ζήτημα ''ψήφος στους Απόδημους'' που έχει τελειώσει, αλλά οι μόνιμοι καθυστερημένοι πρόεδροι ασχολούνται τώρα, δηλ. μετά 3 χρόνια!
Ιδιωτικές συνομιλίες που δεν αφορούν την Ομογένεια, ούτε είναι δημόσιες. Φυσικά, δεν διαθέτουν την υπευθυνότητα να κάνουν μία μη κερδοσκοπική εταιρία, ώστε να έχουν και νομική υπόσταση. Δηλ. είναι ''πρόεδροι-αεριτζήδες''. Αυτοί οι ψευτο''ηγέτες'' εκπροσωπούν μόνο τον εαυτόν τους. Είναι οι ανίκανοι, τα ''ψώνια'', που πέθαναν τις Οργανώσεις τους με την αχρηστία και απραξία τους. Και το forum ασχολείται με ζητήματα... Ελλάδας, όχι Ομογένειας, γεγονός που πιστοποιεί τον χαραχτηρισμό ''παραμάγαζα ΝΔ''.
Από τέτοιους γραφικούς τυχοδιώκτες, τι καλό να περιμένει η Ομογένεια; Ενεργούν και αυθαίρετα, ατομικά. Χωρίς έγκριση συνελεύσεων γιά δημιουργία ή συμμετοχή σε ''φόρουμ'', χωρίς να ενημερώνουν τα μέλη τους. Διαδίδουν ότι δήθεν στόχος τους είναι η δημιουργία τριτοβάθμιας Οργάνωσης (Συνομοσπονδία). Οι ''διαδόσεις'' αυτές κρατούν ενάμιση χρόνο. Αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν παράτυπα και μη νόμιμα. Γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στους συλλόγους-μέλη τους. Επειδή, ως άτυποι ''αεριτζήδες'', εμφανίζονται με τα ονόματα των Οργανώσεων και αν προκύψει νομικό ζήτημα, θα την πληρώσουν οι σύλλογοι-μέλη.
Σημ. 1: Ορισμένοι από αυτούς τους πρόεδρους ''της πλάκας'', φαντασιώνονταν ότι θα ήταν και...υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας στην Ελλάδα!!!
Σημ. 2: Χωρίς προσευχή, οι του ''φόρουμ'', πως κάνετε τηλεδιάσκεψη; Και γιατί δεν καλείτε το ''αφεντικό'' σας, Ελπιδοφόρο, να τα πείτε;

Στην ορκωμοσία προέδρου Βραζιλίας, Λούλα, ως προσκεκλημένος, ο Αλέξης Τσίπρας. Αν εκλεγεί στο μέλλον πάλι ο Μπολσονάρου, σίγουρα θα καλέσει στην ορκωμοσία του τον Κούλη Μητσοτάκη.

Πως ''την πάτησε'' ο Κούλης στο ζήτημα ''Απόδημοι, ψήφος''
Η κυβερνητική αποτυχία σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό και ειδικά στο ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, που είχε κάνει ''σημαία'' του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στις αρχές της θητείας του, είναι μεγάλη και εξευτελιστική.
Κάποιοι κουτοπόνηροι, με μικρή γνώση σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, ας πούμε σαν τον πρώην υφυπουργό μας τον Αντώνη, παράσυραν τον πρωθυπουργό και αυτός, ως άσχετος με απόδημο Ελληνισμό κα αφελής, τους άκουσε. Τον είχαν πείσει ότι 3-4 εκατοντάδες χιλιάδες Ομογενείς θα εγγράφονταν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους γιά να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.
Φυσικά να ψηφίσουν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, την ΝΔ. Δηλ. οι έχοντες το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου Ομογενείς, θα πρέπει να...εγγραφούν σε ειδικούς καταλόγους. Πράξη που μόνο κομπλεξικοί 'Ελληνες πολιτικοί θα μπορούσαν να σκεφτούν. Εξυπακούεται ότι οι διαπλεκόμενοι των κομμάτων ούτε κουβέντα γιά την επιστολική ψήφο που αναφέρεται στο Σύνταγμα. Τόσο γελοίοι είναι.
Τώρα, 3 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα, που αποκλείει ποσοστό 80-85% των Ομογενών, ολιγότεροι από 3.000 έχουν αυτό το δικαίωμα. Εγγράφηκαν στους καταλόγους κοντά 4.000, ''κόπηκαν'' πάνω από 1.000. Και η κυβέρνηση ''άριστων'' αστείων σκέφτεται να αλλάξει τον νόμο, γιά να μην υπάρχουν Ομογενείς βουλευτές (Επικρατείας), μετά τον διασυρμό της εξαιτίας της υπερβολικά μικρής ανταπόκρισης Ομογενών.
Το γεγονός αυτό πιστοποιεί γιά μία ακόμα φορά, πόσο άσχετες με απόδημο Ελληνισμό είναι κυβερνήσεις και κόμματα του σάπιου ψευτοκράτους των Αθηνών. Και πόσο γελοίο παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών.

Koύλης και Αλέξης: Οι δύο διαφορετικές όψεις του...ίδιου νομίσματος.

Ο Ευάγγελος Σέκερης, ανάλαβε καθήκοντα ως μόνιμος αντιπρόσωπος (πρέσβης) της Ελλάδας στον ΟΗΕ, 21 Δεκ. '22. Λίγες ημέρες μετά, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ''υποβάλει τα σέβη του'' στον αρχιεπίσκοπο. Ο ''τουρίστας-πρέσβης'', με την πράξη του αυτή τι μήνυμα θέλει να περάσει; 'Οτι αναγνωρίζει τον Ελπιδοφόρο, ως τι; Ως τον εκπρόσωπο του 13-15% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του;


Yπογραφή: Πρόεδρος Ομογένειας ΗΠΑ (Emeritus & ''Summa Cum Laude'')

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Ελληνόφωνα ΜΜΕ (π.χ. Αστόριας Νέας Υόρκης), αποδέκτες αρχιεπισκοπικών-εκκλησιαστικών χορηγιών-καταχωρήσεων, όπως και κρατικών (ΕΟΤ κ.ά. από Ελλάδα), ΔΕΝ γίνεται να έχουν ''αντικειμενική άποψη'' ή να κάνουν ''αντικειμενική κάλυψη γεγονότων'' που αφορούν την Ομογένεια. Απλά αδιαφορούν γιά την ουσία των θεμάτων και δεν κάνουν κριτική στους χορηγούς τους, ακόμα και όταν αυτοί ζημιώνουν το σύνολο, περιοριζόμενα σε ανούσια ''υμνολόγια''. Το ''Κ'' ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε τέτοιας μορφής χορηγίες-καταχωρήσεις, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, χωρίς περιορισμούς από ''χορηγούς'' και ''συμφέροντα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .