Τρίτη, Ιανουαρίου 24

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες των γιατρών! «ΔΙΑΛΥΟΥΝ το "Γεννηματάς". Έρχεται καταιγίδα παραιτήσεων...»

Σε σοβαρές καταγγελίες έχουν προχωρήσει οι γιατροί του Νοσοκομείου Γεννηματάς, μετά τη συνέλευση την οποία πραγματοποίησαν. Οι γιατροί αντιτ...

Σε σοβαρές καταγγελίες έχουν προχωρήσει οι γιατροί του Νοσοκομείου Γεννηματάς, μετά τη συνέλευση την οποία πραγματοποίησαν. Οι γιατροί αντιτίθενται στα «μπαλώματα» που προτείνονται από τη διοίκηση, καθώς εκτιμούν ότι «θα διαλύσουν τις κλινικές του Παθολογικού τομέα ΓΝΑ».

Οι γιατροί εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί με μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και στις εφημερίες τους παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων άλλων τμημάτων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου και παρατασιακών ειδικευόμενων παθολόγων από άλλα νοσοκομεία (!!), ενώ προειδοποιούν ότι «έτσι θα έχουμε καταιγίδα παραιτήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών
Σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στην συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου μας ΓΝΑ Γεννηματάς που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ, με αφορμή τις επίσημες προτάσεις του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στις 19/1/23 για το τεράστιο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών, αποφασίσαμε – μετά από ουσιαστική συζήτηση – ότι διαφωνούμε με τα «μπαλώματα» που προτείνονται και θα διαλύσουν τις κλινικές του Παθολογικού τομέα ΓΝΑ – μετακινήσεις στις παθολογικές κλινικές και στις εφημερίες τους παρατασιακών γενικών γιατρών, ειδικευόμενων άλλων τμημάτων του παθολογικού τομέα που δεν πιάνουν το πλαφόν των 7 εφημεριών, ειδικευόμενων γιατρών γενικής ιατρικής του νοσοκομείου και παρατασιακών ειδικευόμενων παθολόγων από άλλα νοσοκομεία (!!) – αφού έτσι θα έχουμε καταιγίδα οι παραιτήσεων.

Επιμένουμε στα βασικά μας αιτήματα.
Δηλαδή:
1. Αύξηση εδώ και τώρα των οργανικών θέσεων των ειδικευόμενων παθολογίας από 30 σε 50.
2. Κατάργηση της γραφειοκρατικής αναμονής για διορισμό ειδικευόμενων γιατρών.
3. Διορισμό άμεσα, στο βαθμό που συμφωνούν, ειδικευόμενων παθολογίας που λιμνάζουν σε λίστες αναμονής άλλων νοσοκομείων και περιμένουν έως και 3 χρόνια να διοριστούν, ΑΥΡΙΟ κιόλας στο Γεννηματάς.
4. Τώρα πρόσληψη γιατρών που έχουν πάρει μόνιμη θέση στον Γεννηματάς αλλά περιμένουν μήνες τον διορισμό τους.

Επειδή ακριβώς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση που από τον Ιούνιο δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την συνεφημέρευση – κοροϊδία και το πρόβλημα των παθολογικών κλινικών.

Επειδή ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα, αφού ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας «προσπαθεί» έστω και όψιμα να λύσει το πρόβλημα και αφού πλέον κανείς δεν τολμάει να εκβιάσει -επίσημα τουλάχιστον – τους ειδικευόμενους να κάνουν παραπάνω από 7 εφημερίες…
Αποφασίσαμε τις παρακάτω δράσεις:

Α) Την Τρίτη όταν και θα συναντηθεί το σωματείο εργαζομένων με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ για το γνωστό πρόβλημα, οι γιατροί με τρίωρη στάση εργασίας 12 μεσημέρι – 3μμ θα βρίσκονται έξω από το γραφείο της διοίκησης και θα παραβρεθούν στην συνάντηση αυτή.

Β) Ανοιχτή συνέντευξη τύπου στην πύλη του Νοσοκομείου μας την ίδια μέρα στις 2μμ.

Γ) Στο βαθμό που δεν ικανοποιηθούν τα βασικά παραπάνω 4 αιτήματα μας ξεκινάμε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάθε πρωί 8- 11πμ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι:

– ΔΕΝ θα υποκύψουμε σε μια προσπάθεια διαμάχης μεταξύ των ειδικοτήτων που αποπροσανατολίζει. Όταν η προσέλευση στα ΤΕΠ του νοσοκομείου φτάνει τον εξωφρενικό αριθμό-ρεκόρ των 1270 ασθενών (μέσος όρος 800-900) και οι εισαγωγές βρίσκουν κρεβάτι μετά από δύο μέρες δεν φέρουμε καμία ευθύνη από εδώ και πέρα…

– ΔΕΝ θα αποδεχτούμε την λάσπη ότι οι αγώνες μας «απέτρεψαν νέους γιατρούς να βάλουν τα χαρτιά τους στο Γεννηματάς».

Ξεκαθαρίζουμε τέλος ότι στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις κλινικές θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή οι εφημερεύοντες επιμελητές και ειδικευόμενοι , όπως άλλωστε έγινε στις τελευταίες απεργίες του 2022.

Να λογοδοτήσει επιτέλους η διοίκηση, το επιστημονικό συμβούλιο και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όχι πάντως εμείς.

Σε τελική ανάλυση χωρίς προσλήψεις, μισθολογικές αυξήσεις και μονιμοποίηση των επικουρικών – συμβασιούχων δεν θα δούμε πότε άσπρη μέρα .

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .