Πέμπτη, Ιανουαρίου 12

Πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των Γερμανών που αρνούνται να υπηρετήσουν – Καλούν μετανάστες στο στρατό

Σχεδόν 1.000 μέλη της Bundeswehr που υπηρετούν ενεργά αρνήθηκαν τη στρατιωτική θητεία πέρυσι μετά το ξέσπασμα της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Συνολικά, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικογενειακών Υποθέσεων και Λειτουργιών της Κοινωνίας των Πολιτών της Γερμανίας έλαβε 951 αιτήσεις για αντίρρηση συνείδησης μεταξύ των υπηρετούντων μελών της Bundeswehr το 2022 αναφέρει το zerohedge.com.

«Το 2021, λάβαμε 201 αιτήσεις για αντίρρηση συνείδησης», δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού γραφείου στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RDN την Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια έκθεση του γραφείου, πολλοί αιτούντες αιτιολόγησαν την αντίρρησή τους για στρατιωτική θητεία με το σκεπτικό ότι απλώς δεν περίμεναν στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του δεδομένου χρόνου θητείας τους.

Ο γερμανικός στρατός δεν κινητοποιείται ενεργά ούτε εμπλέκεται στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά η σύγκρουση στο κατώφλι της Ευρώπης έχει δει πολλά συμμαχικά έθνη να παρέχουν οπλισμό και στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

Την Πέμπτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία μαχητικά οχήματα πεζικού Marder (IFV) και ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα στρατεύματα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.


«Στους στρατιώτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα σε αυτούς τους εκρηκτικούς καιρούς ασφαλείας ότι δεν θέλουν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν άλλους ανθρώπους πρέπει να τους προσφερθεί ένας εύκολος τρόπος να βγουν από το στρατό», δήλωσε ο Michael Schulze von Glaßer, ο πολιτικός διευθυντής της Γερμανικής Εταιρείας Ειρήνης. , είπε στο RND.

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ (SPD) ζήτησε τη στρατολόγηση μεγαλύτερου αριθμού γυναικών και μεταναστών για στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Junge Freiheit.

Τα σχόλιά της, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο Der Spiegel την Παρασκευή, ακολουθούν μια ανακοινωθείσα επένδυση άνω των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ στην υποδομή των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας την επόμενη δεκαετία.

https://hellas-now.com/pentaplasiastike-o-arithmos-ton-germanon-poy-arnoyntai-na/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .