Σάββατο, Ιανουαρίου 21

Υποκλοπές – Όταν η προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται χειρότερη από το σκάνδαλο! Σε κατήφορο η ΝΔ του Μητσοτάκη

Υποκλοπές – Όταν η προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται χειρότερη από το σκάνδαλο! Σε κατήφορο η ΝΔ του Μητσοτάκη

Του Mr Don’t Look Up

Τα όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι ένας πολίτης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (πλην των έτσι κι αλλιώς «πιστών» της, δηλαδή των εκατοντάδων «πετσωμένων Πάτσηδων» και των χιλιάδων μετακλητών στο Δημόσιο με τους μισθούς των 2 και 2,5 χιλ. ευρώ) τον οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα ότι οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας έχουν πέσει στα Τάρταρα. Και το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται μέχρι στιγμής ότι φέρει τεράστια, αν όχι την καθολική, ευθύνη για την πρωτοφανή δυσοσμία που «πνίγει» το πολίτευμα της Ελλάδας, τις αρχές της και εν τέλει, την ίδια την κοινωνία της, συμπαρασύροντας τη ΝΔ σε έναν

«κατήφορο» που δεν αποκλείεται να τη θέσει εκτός εξουσίας για αρκετά χρόνια, όπως έγινε μετά την περίοδο 1990 – ’93.

Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου με στόχο τον περιορισμό της δράσης μιας ανεξάρτητης αρχής, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μετά και από τις αντιδράσεις που προκάλεσε με το σύνολο των συνταγματολόγων (μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Ευάγ. Βενιζέλος και Νίκος Αλιβιζάτος) να τον αδειάζουν άγρια για τα όσα υποστηρίζει, μοιάζει με το «τελειωτικό χτύπημα» στην όποια εικόνα περί, δήθεν, ηθικής προσπαθούσαν με «νύχια και με δόντια» (βλ. τεράστια διαφημιστικά κονδύλια προς συστημικά ΜΜΕ) να διατηρήσουν οι «άριστοι». Πλην ενός «στενού» ακροατηρίου, το οποίο είτε λόγω ιδίων οφελών, είτε λόγω «τυφλού» αντισυριζαϊκού και ευρύτερα κεντροαριστερού μένους, «κλείνει τα μάτια» σε όποιο λάθος ή σκάνδαλο παραπέμπει σε πολιτική ευθύνη με την υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης», η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, όπως συμπεραίνεται από το κλίμα που επικρατεί στα social media, φαίνεται ότι έχει γυρίσει την πλάτη -στη μεταλλαγμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν- ΝΔ. Μια Νέα Δημοκρατία η οποία δεν αποκλείεται να βρίσκεται απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο εκλογικό «στραπάτσο».

Δεδομένων των αστοχιών που ήδη έχουν καταγραφεί σε πολλές δημοσκοπήσεις, ειδικά την περίοδο 2011 – 2015, δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι οι έρευνες μέτρησης των προθέσεων του λαού ενόψει εκλογών καταφέρνουν να απεικονίσουν τα πραγματικά δεδομένα. Ακόμη και εντός του κύκλου των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όλο και περισσότεροι, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ με πρόεδρο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο να μην επιτύχει την αυτοδυναμία (ένας στόχος που, ελέω απλής αναλογικής, αποκλείεται εκ των προτέρων) αλλά να μην είναι καν πρώτο κόμμα. Αν και μέχρι πριν λίγους μήνες, η πρωτιά θεωρείτο δεδομένη, όπως εξακολουθούν, σημειωτέον, να ισχυρίζονται οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών τα «δεδομένα» μοιάζουν ικανά να ανατραπούν.

Έρχεται κατάρρευση «α λα Τζένγκα»;

Οι υποκλοπές, αν και όπως επιμένουν να επιχειρηματολογούν όσοι ανήκουν στον στενό κύκλο των «αρίστων» δεν… ενδιαφέρουν την κοινωνία, στην πραγματικότητα δείχνουν να είναι το κομμάτι που μπορεί να προκαλέσει την «α λα Τζένγκα» κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ήδη, μια μεγάλη πλειονότητα των πολιτών της Ελλάδας νιώθουν ασφυκτική πίεση στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των διαρκών ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων που παραμένουν στα πιο υψηλά επίπεδα μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ, των «καυτών» λογαριασμών ενέργειας και των πανάκριβων καυσίμων. Το σκάνδαλο των υποκλοπών μοιάζει, λοιπόν, σαν να αποτελεί την αφορμή για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του ταλαιπωρημένου και πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, για να «τιμωρήσει» συνολικά την κυβέρνηση για τα εκούσια και ακούσια λάθη της, κατά τη διάρκεια όλης της θητείας της (πυρκαγιές 2020, ρεκόρ θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού εξαιτίας της συρρίκνωσης του ΕΣΥ, υπόθεση Λιγνάδη, αποκλεισμός χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό πέρυσι, τέτοια εποχή, έκρηξη ακρίβειας από την Άνοιξη του 2022, σκάνδαλα τύπου «Πάτση και Χειμάρα», κ.λπ.).

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από την εικόνα που παρουσιάζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, από σχεδόν όλους τους βουλευτές της ΝΔ (με εξαιρέσεις την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον κ. Κώστα Τζαβάρα) και από μερικούς εκπροσώπους θεσμών που δείχνουν σαν να προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να συγκαλύψουν το σκάνδαλο αυτό. Μάλιστα, μετά και από τη γνωμοδότηση Ντογιάκου, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται σαν να παρακολουθεί μια επιχείρηση συγκάλυψης, χειρότερη και από το ίδιο το σκάνδαλο!

Οι «ατσούμπαλες» παρεμβάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση μοιάζει σαν να αγωνιά, εδώ και καιρό, να βάλει αυτό το -μείζον για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας- ζήτημα άρον άρον «κάτω από το χαλί», τοποθετούν ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι της. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει κάποιο στοιχείο που θα ανατρέψει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν διαμορφωθεί για το κυβερνών κόμμα -και οι οποίες γίνονται χειρότερες μέρα με τη μέρα, με το Μέγαρο Μαξίμου να παραμένει στο κέντρο του «κάδρου» των υποκλοπών- τότε το μέλλον μοιάζει εκ των προτέρων ζοφερό για τους «αρίστους».

https://antinews.gr/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%ad%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .